MODERAN I UDOBAN STAN

Luksuznih 100 kvadrata podno zagrebačke katedrale

stan bakačeva
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/13
02.03.2016.
u 14:15

Izgled interijera i građevinske preinake tlocrta osmislio je sam vlasnik. Ideja je bila da dobije što prostraniju dnevnu zonu pa je broj spavaćih soba s četiri smanjen na tri

Strogi zagrebački centar krije niz interijerskih bisera koje otkrivamo broj za brojem tjednika Dom. Svaki stan iznenadi nas nekom posebnošću i šarmom kakav mogu imati samo oni smješteni u jezgri grada, a glavni adut ovog iz Bakačeve ulice, osim lijepog uređenja, svakako je i pogled.

Kao na dlanu, s njegove sjeverne strane pružaju se vizure možda najljepšeg dijela metropole - katedrale i Kaptola te Sljemena u daljini. Vrijednost je to koju, kaže vlasnik, nitko ne može platiti, iako su oprema i namještaj interijera vrlo skupocjeni.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Kada je prije dvije godine krenuo u kompletnu adaptaciju i preuređenje stana, ovaj građevinar po zanimanju odlučio je svoj dom napraviti najkvalitetnijim mogućim prema uzusima struke. Stavljena je tako nova betonska deka, toplinska izolacija, dovodne i odvodne instalacije, ugrađeni su ‘presvučeni’ radijatori, novi bojler, nova drvena, alu i PVC stolarija..., a rađene su i preinake tlocrta kako bi zadovoljili vlastite potrebe, ali i dobili interijer u skladu s modernim trendovima.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

– Kako bismo dobili prostraniju ''open space'' dnevnu zonu, od izvorno četverosobnog stana pregrađivanjem smo napravili trosoban. Stan tako ima, osim dnevne zone, dvije spavaće sobe, od kojih jedna ima izlaz na balkon i zasebnu garderobu, hodnik, kupaonicu s WC-om, još jedan manji WC i prostor na tavanu veličine 50 metara četvornih – nabraja vlasnik.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Sve su te prostorije uređene po njegovoj i zamisli njegove obitelji. Htjeli su, ističe, moderan, ali topao dom, a imali su tu sreću da je budžet za uređenje bio poprilično izdašan stoga nisu štedjeli ni na kvaliteti ni na dobrom dizajnu. Oprema poput sanitarija i keramike istih je brendova kao i ona korištena u obližnjem, luksuznom Ban Centru.

Stolarija je ili od punog hrastova drveta ili od alu-drveta s magnetnim bravicama, dakle, najkvalitetniji materijali što se daju naći na tržištu. Nakon takvih ulaganja i uređenja prostora po vlastitim mjerama, vlasnika su životne prilike odvele na dulji boravak u inozemstvo pa žali što će stan prodati nekome sretniku koji će uživati u svim njegovim beneficijama...

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije