Ekološki

Limitirana kolekcija od 100% prirodnih materijala

IKEA
06.04.2019.
u 07:00

Osim plahti, navlaka za jastuke i deke, tu su i ručnici, tepisi, lampe, zavjese, ali i kimono u kojem ćete se osjećati opušteno nakon cjelodnevnih obveza

Što se dobije kada se spoji japanska mirnoća sa skandinavskim dizajnom? Zanimljiva, limitirana kolekcija posteljine koja se krije iza imena TÄNKVÄRD i koju potpisuje Ikea.

Foto: IKEA

Ova plavo-bijela kolekcija izrađena je od prirodnih materijala i vlakana, iznimno je lagana i kao stvorena za toplije dane koji su pred nama. Osim plahti, navlaka za jastuke i deke, tu su i ručnici, tepisi, lampe, zavjese, ali i kimono u kojem ćete se osjećati opušteno nakon cjelodnevnih obveza.

Foto: IKEA

Uzorci koji su korišteni djeluju smirujuće, kao i odabrana kombinacija boja, a dizajneri su, kako bi proizvodi bili što dugotrajniji, napravili lagano “istrošen” dizajn tako da često pranje i glačanje neće ostaviti traga na proizvodima iz ove kolekcije.

Ovu liniju proizvoda Ikea je pustila u prodaju početkom travnja, a iznimno su ponosni na činjenicu da su pri izradi korišteni samo prirodni materijali, prije svega pamuk.

Foto: IKEA

– Željeli smo stvoriti nešto s čim će se ljudi moći emotivno povezati, nešto što će učiniti da se osjećaju sretno, sigurno i smireno, ne samo trenutačno nego i u godinama koje dolaze – rekli su iz dizajnerskog tima.

Upravo je dugotrajnost bila jedan od glavnih kriterija pri dizajniranju ove kolekcije. Naime, kako bi se potaknuo ekološki pristup, poželjno je što dulje koristiti proizvode, stoga je ključno da budu izdržljivi, a upravo tom filozofijom vodili su se dizajneri stvarajući ovu liniju detalja za dom.

Osim toga, zahvaljujući ovoj kombinaciji boja u svoj dom unijet ćete spokoj, a upravo je to osjećaj koji želimo osjećati unutar svoja četiri zida...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije