Dva u jedan

Lili derutnu prizemnicu pretvorila u elegantan spoj doma i ureda

Lili derutnu prizemnicu pretvorila u elegantan spoj doma i ureda
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/7
11.03.2013.
u 00:05

Za obiteljskim stolom nastaju najbolje ideje o najvećoj regati Fiumanki.

Je li to slučajnost ili prst sudbine, ne znam, no moj dom postao je upravo mjesto na kojem sam na početku poslovanja svoje tvrtke “Drugo mjesto” predstavila naš prvi projekt – regatu Fiumanka, prisjetila se Lili Ivetac nekadašnje konobe Pagus na riječkoj Krimeji. Fiumanka, regata svih regata, i dalje plovi, a Pagus je pretvoren u jedinstven spoj doma i ureda u kojem se ona priprema.
– Suživot doma i ureda moguć je kada vam djeca narastu i kada privatnost više nije prioritet koji uključuje svakodnevno kuhanje ručka ili drijemanje na kutnoj garnituri u vrijeme kada vam dolaze poslovni partneri, a zbog čega bi takve situacije bile neugodne i za obitelj frustrirajuće – objašnjava Lili.

Raditi, dodaje, u prostoru u kojem i živite zahtijeva neke kompromise, primjerice ne možete police dnevne sobe koja je ujedno i soba za sastanke natrpati osobnim sitnicama jer bi to bilo neukusno, no istovremeno je to i jako praktično jer, ako radite do dugo u noć, u prednosti ste jer ste u udobnom, a ujutro ne jurite ranom zorom i zapravo ste na dobitku s vremenom.
– Zasad, dok je opseg poslova takav da sam jedina zaposlena u tvrtki ja, ako ne računamo bišonku Mo koja se nedavno uselila u moj dom i srce, Krimeja je moj ured po mjeri – zadovoljno će ponosna vlasnica.

– Stan je, kada sam ga konačno, nakon gotovo dvije godine gledanja i obilaženja te čekanja da cijena padne, kupila, već bio djelomično određen detaljima, sjajno uređenim kamenim zidovima i kaminom. Bio bi prevelik i preskup zahvat to mijenjati, a sjajno se uklopilo u ambijent pa sam, uređujući svoj dom/ured, samo pratila zadanu temu. Osim toga, imala sam relativno malo vremena za useljenje pa je to bio jezičac koji je prevagnuo u nekim mojim dilemama o eventualnom modernom uređenju.
Laminat koji sjajno “glumi” drveni parket uklopio se u te tople tonove pa sam odabrala i masivni drveni stol i stolice. Šank je vizualno odijelio dio u kojem se živi i radi od kuhinje koja je zbog specifičnosti prostora morala biti rađena po mjeri. No ima zaista sve što je potrebno jer sam gurman, rado kuham i za sebe i za goste. No i kuhinja ima dvostruku namjenu jer sam se, uređujući je, “počastila” nešto kvalitetnijom opremom: aparatom za kavu i ugradbenom mikrovalnom koji su moji pomoćnici jer sam za poslovne partnere i domaćin i ona koja kuha kavu, šali se Lili.

Privatni dio stana odvojen je malim hodnikom i u njemu je Lili pažnju posvetila prostranoj i dobro organiziranoj garderobi. Posebno je ponosna na terasu pred kućom koju je uredila tako da s prvim toplim danima postaje ured na otvorenom.

NE PROPUSTITE: Halo, pošto generalka? Istražili smo koliko stoji luksuz blistavog stana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije