samo prirodno

Lan je postao najtraženiji materijal u interijeru, evo 4 sjajne ideje kako ga ukomponirati

H&M Home
03.06.2021.
u 07:00

Ove godine svi vodeći brendovi za opremanje doma u svojim kolekcijama su stavili naglasak na prirodne materijale, a posebno dominira lan, što i ne čudi kada uzmemo u obzir njegova svojstva

Osim vizualnog ugođaja, prirodni materijali pozitivno djeluju na naše emocije i čine nas zdravijima i sretnijima. Previše sintetičkih materijala (plastike) i drugih umjetno proizvedenih materijala u domu negativno utječu na zdravlje jer s vremenom neki od njih postaju čak i toksični. Prvi korak koji biste trebali napraviti, ako želite živjeti u domu okruženi prirodnim elementima, jest da izbacite sve potencijalno toksične stvari iz doma (stari linoleum, dotrajale pločice, azbest i stolariju). 

Foto: H&M Home

Ove godine svi vodeći brendovi za opremanje doma u svojim kolekcijama su stavili naglasak na prirodne materijale, a posebno dominira lan, što i ne čudi kada uzmemo u obzir njegova svojstva. Lan je, naime, omiljeni izbor za ljeto jer odlično upija vlagu i omogućava koži disanje pa je sjajan izbor za posteljinu. No, tu ne staje njegova primjena u interijeru. Ove godine lan dominira i u kuhinjskim tekstilima, sjenilima za prozore, zavjesama, detaljima za dom, rasvjeti...

1/11

Ako biste i vi voljeli ovog ljeta u dom unijeti lanene detalje, evo nekoliko ideja:

Foto: Zara Home

Tekstili od lana

Posteljina, ručnici, zavjese, stolnjaci i krpe izrađeni od prirodnih i zdravih, netretiranih materijala u neutralnim tonovima ove su godine ultimativni hit. Ujedno su najlakši način za promjenu. Laneni stolnjaci i ubrusi bit će odlična dekoracija blagovaonskom stolu bilo da je riječ o unutarnjem ili vanjskom prostoru. Ako volite zavjese i želite da imaju dvojaku funkciju - da štite od pogleda i pretjerane svjetlosti - lan je opet najbolji izbor.

Foto: H&M Home

Rasvjeta

Stolne ili podne lampe sa sjenilima od lana ove su godine na listi želja svih zaljubljenika u uređenje interijera. Tu su i popularne visilice koje u lanenoj verziji stvaraju dojam čistoće i priofinjenosti u prostoru. Posebno dobro izgledat će iznad stola u blagovaonici.

Foto: H&M Home

Posteljina bez premca

Najbolji izbor za ljetne vrućine svakako je lanena posteljina koja ima brojne prednosti i jednu manu - jako se gužva. Da biste si olakšali taj dio posla birajte onu koja u sebi sadrži i udio pamuka.

Foto: H&M Home

Ukrasni detalji

Dnevni boravak ili terasu oplemenite zanimljivim detaljima od lana. To mogu biti prekrivači ili ukrasni jastučići u nekoj od popularnih pastelnih boja koji će se pobrinuti za ljetnu atmosferu!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije