Produkt dizajn

Lampa Nun Filipa Gordona Franka mirše na hit

filip1
01.08.2016.
u 09:47

Forma lampe podsjetila me na opaticu u halji, a i boje su se tako posložile i tako je došlo do imena Nun – objašnjava Frank dodajući kako je na ideju došao želeći ljudima dati lampu koja je praktična, ali koja ima podesivi izvor svjetla, a dolazi u podnoj i stolnoj varijani

Jedan od najcjenjenijih domaćih produkt dizajnera, Filip Gordon Frank, iza kojeg je uređenje 30-ak interijera i 20-ak proizvoda s njegovim dizajnerskim potpisom, ponovno je oduševio i javnost i struku svojim novim djelom. I nakon što je svojom posljednjom kultnom kolekcijom rasvjetnih tijela “Mini me” postigao ogroman uspjeh, sada se odlučio za svojevrsni dizajnerski zaokret. Ovoga puta riječ je o lampi nazvanoj Nun.

– Forma lampe podsjetila me na opaticu u halji, a i boje su se tako posložile i tako je došlo do imena Nun – objašnjava Frank dodajući kako je na ideju došao želeći ljudima dati lampu koja je praktična, ali koja ima podesivi izvor svjetla, a dolazi u podnoj i stolnoj varijanti.

Osim dizajna, zanimljiv je i odabir materijala.

– Tijelo lampe napravljeno je od željezne cijevi, kao i baza, na njega se pričvršćuje vrat od masivnog hrasta koji nosi aluminijsko sjenilo. Metalni dijelovi dolaze u crnoj ili bijeloj boji, a trenutačno radim na luksuznijoj varijanti podne verzije – otkriva dizajner.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije