obiteljsko gnijezdo

Kuća u okolici Zagreba na tri etaže, s raskošnim vrtom koji je vlasnicima bio spas za vrijeme pandemije

Foto: Privatni album
1/35
23.10.2023.
u 13:36

Napravili smo vrtne gredice, to nam je tijekom lockdowna bila glavna zanimacija, cijela obitelj se uključila, a suprug je tu najviše potegao - objašnjava nam vlasnica

Nedavno istraživanje pokazalo je da su u Hrvatskoj u posljednje vrijeme, zapravo, od pojave pandemije, kuće postale jako tražena roba. Na bijeg iz grada još više ljudi odlučilo se nakon razornog potresa pa taj interes, zapravo, ne čudi. Kuća koju smo posjetili idealan je primjer kuće u kojoj bismo voljeli "zaglaviti" da se ponovno dogodi lock down. Ova vila smještena je u Sv. Nedjelji, i jedna je do popularnih Hoto vila. Proteže se na nekoliko etaža, a svaka ima stotinjak kvadrata.

Foto: Privatni album

- Podrum uključuje garažu s četiri parkirna mjesta, tu su nam kotlovnica i vešeraj, jedna dodatna prostorija koju koristimo kao skladište i prostor koji nam služi za zabavu, točnije djeci koja tijekom lošeg vremena ovdje radno igraju stolni tenis - priča nam vlasnica koja je kuću, uz pomoć supruga, sama uredila.

Foto: Privatni album

- Možda je najatraktivnije prizemlje koje je zapravo jedna velika dnevna zona, s dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom, gostinjskim wc-om i izlaskom na terasu koja nam je tijekom toplog vremena uistinu dnevni boravak na otvorenom - priča nam vlasnica te dodaje kako je prizemlje cijeloj obitelji omiljeno i zato jer se tu nalaze i vrti dvorište.

Foto: Privatni album

- Napravili smo vrtne gredice, to nam je tijekom lockdowna bila glavna zanimacija, cijela obitelj se uključila, a suprug je tu najviše potegao - objašnjava nam vlasnica.

Foto: Privatni album

U prizmelju se nalazi i omiljeni kutak obitelji -- kamin, koji je bio i najzahtjevniji izazov s kojim su se susreli prilikom uređenja svog doma.

Foto: Privatni album

Na katu su spavaće sobe, dvije dječje sa zajedničkom kupaonicom te velika, master spavaća soba sa zaebnom kupaonicom i walk in garderobom.

Foto: Privatni album

Posljednji kat trenutno je rezerviran za radni prostor, ali vrlo lako može se transformirati u zaseban stan, s velikom terasom, zaebnom kupaonicom i spavaćom sobom koja sada ima ulogu gostinjske sobe.

Foto: Privatni album

- Sve, svaki dio kuće radili smo tako da bude funkcionalna, ali i da se vidi da se u njoj živi, da ne moramo djeci govoriti da moraju paziti s namještajem i detaljima već da svi, u svakom trenutku možemo biti opušteni. Važno nam je to i zbog čestih druženja s prijateljima koje volimo organizirati - kaže vlasnica i dodaje da se društvo najradije okuplja ljeti, vani na terasi.

Foto: Privatni album

Ovu kuću, koju su radili kako bi bila maksimalno funkcionalna potrebama vlasnici su uskoro planiraju prodati pa svakako bacite oko i uživo na ovu vilu koja zaista nudi posebnu kvalitetu življenja.

 

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije