Korisni savjeti

Kuća+ i Dom+, kako izabrati pravo osiguranje vaše imovine

osiguranje
Foto: Thinkstock
06.10.2014.
u 13:00

Allianz nudi izbor od tri kombinacije osiguranja Kuća+ i Dom+

Ovisno govorimo li o osiguranju stvari kućanstva ili samog građevinskog objekta u kojem se stvari nalaze, Allianz nudi dva proizvoda osiguranja imovine - Kuća+ i Dom+.

Kuća+ je paket namijenjen osiguranju obiteljskih kuća te kuća za odmor, a uključuje osiguranje svih dijelova kuće od temelja i podrumskih zidova do krova uključujući ugrađene instalacije i ugrađenu opremu (dizala, centralno grijanje s cisternom za gorivo, bojlere, solarne ploče, uređaje za klimatizaciju…), pomoćne objekte poput garaža i ostava, ograde, terase, bazene pa i biljke u vrtovima.
Proizvod Kuća+ pruža zaštitu od brojnih opasnosti kao što su požar, poplava, udar groma, eksplozija, oluja i tuča, izljev vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, udar motornih vozila...

Također, građevinski dio objekta, može se osigurati i od potresa, klizanja tla i odrona zemljišta te odgovornosti vlasnika objekta prema trećim osobama.

Istovremeno polica Dom+ daje osigurateljnu zaštitu za stvari koje su vlasništvo osiguranika i članova njegova kućanstva kao što su:

 - stvari koje služe za osobnu upotrebu i potrošnju: odjeća, obuća, hrana; gotovina, osobne isprave i dokumenti; rekviziti za sport, bicikl, kolica, dječja vozila-igračke, predmeti za hobi-djelatnosti s kojima se ne privređuje

 - stvari koje služe za uređenje i zaštitu: namještaj, kućanski aparati i uređaji, umjetnički predmeti, ukrasni predmeti; boje na zidu i građevnoj stolariji, podne, zidne i stropne obloge; rebrenice i rolete; stakla na vratima i prozorima stana te pregradnim stijenama; tende i antene

Polica Dom+ osigurava životni prostor od požara, oluje, tuče, eksplozije, provalne krađe, razbojstva, izljeva vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplava i bujica, klizanja tla, pada i udara zračnih letjelica, a ako se posebno ugovori osiguranje pokriva i štete od potresa, loma stakla, privatne odgovornost, osiguranje kućanskih aparata od loma ili utjecaja električne energije te osiguranje članova kućanstva od posljedica nesretnog slučaja (nezgode).

Uz police Dom+ uključena je i besplatna asistencija Pomoć u kući uz koju je na raspolaganju besplatni SOS telefon za pružanje informacija o serviserima u slučaju potrebe hitnih intervencija.
Osigurati se mogu stvari kućanstva u obiteljskim kućama, vikend kućama i stanovima na području RH, bez obzira da li je objekt stalno nastanjen. Također, važno je napomenuti da je imovina u Allianzu osigurana na novu vrijednost.

Allianz nudi izbor od tri kombinacije osiguranja Kuća+ i Dom+:

- Temeljno pokriće - najmanje što možete učiniti za osiguranje svog doma

- Prošireno pokriće - veći limiti i dodatni troškovi

- i Optimalno pokriće - za one koji u osiguranju očekuju više: npr. veći limiti i osigurani troškovi, osiguranje bicikla izvan stana, provalna krađa iz motornih vozila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije