Novi štih za 4 sata

Kreativne tehnike za svačiji ukus: od pitona i aligatora do perli i perja

Kreativne tehnike za svačiji ukus: od pitona i aligatora do perli i perja
Foto: Dom i vrt
1/5
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
22.11.2013.
u 00:00

Koža pitona ili aligatora, šljokice u osam različitih boja, imitacija betona ili perja, terakote, perličasti reljefi, metalni efekti... Ovi vrhunski dizajnerski dekori nisu više rezervirani samo za “high class” interijere nego mogu biti i na vašim zidovima, kuhinjskim plohama ili keramičkim oblogama, i to za otprilike četiri sata ne prezahtjevnog posla. ”Les Decoratives” ime je jakog francuskog brenda koji je upravo ušao na hrvatsko tržište, a koji nudi premaze i boje raznih tekstura kojima ćete dati završni dodir bilo kojoj prostoriji u kući ili stanu ili pak uz malu intervenciju dati potpuno novi štih prostoru.
Mnogi od dekora su perivi i vodootporni, na nekima se može pisati kredom, što je najnoviji hit za kuhinje, a pojedini su otporni čak i na mehanička oštećenja.
No ključno je što su nevjerojatno efektni, moderni i primjenjivi na raznim površinama. Usto, za razliku od mnogih “specijalnih efekata” koje mogu nanositi isključivo znalci, uz pažljivo praćenje uputa i malo koncentracije ove ćete profesionalno nanijeti sami.
Uostalom, ako za ovim premazima najviše luduju Talijani, poznati po beskompromisnosti kada je u pitanju stil, onda je to sasvim dovoljan indikator da ovi dekori vrijede pažnje.
Naravno, dati ovaj posao u ruke iskusnom majstoru garantira nepogrešivo dobru izvedbu, a ako ipak vjerujete u svoje soboslikarske sposobnosti i mirnu ruku, po boje, valjke i ostalu opremu ide se u sesvetsku trgovinu Da&Da.

Sedefasti efekt bisera ili aligatorski uzorak

Efektom bisera, odnosno perli zidu ćete dati reljefnu, pjeskovitu teksturu, a ovisno o smjeru osvjetljenja pružiti mu sedefasti odsjaj i svjetlucavost. Ako ste više za neku divlju varijantu dekora, onda jedan dio ili cijeli zid ukrasite premazom koji ostavlja efekt kože aligatora, pitona ili perja ptica

Šarmantna nijansa pudera

Francuski dekorativni novitet može se koristiti i na namještaju. Svježim, pastelnim bojama postiže se nježan ugođaj u prostorijama, a posebno gode u shabby chic interijerima. Boje obavezno nanositi na suhe i čiste drvene površine

Boja sa svjetlucavim efektom

Začinite prostoriju jednim šljokičastim zidom u crnoj, bež, ciklama, kraljevskoplavoj, ljubičastoj ili nekoj drugoj boji

Premaz betonskog izgleda ulašten voskom

Prikladan je za podove u dnevnom boravku, zidove, kuhinjske površine, tuš kabine...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije