uređenje doma

Kožne sofe i garniture vraćaju se u velikom stilu, našli smo 9 savršenih!

Lesnina
04.11.2021.
u 07:00

Kožne garniture imaju brojne prednosti - izdržljive su, dugotrajne, lako ih je održavati i izgledaju sjajno u prostoru

Mnogima od nas, kad čujemo "kožna sofa", prvo pred očima bljesne crna, prevelika grdosija (vjerojatno u obliku slova L) s tužnim, rukohvatima. Ili je tu tradicionalna kožna Chesterfield sofa, koja je tako kruto strukturirana da teško možete zamisliti da ležite udobno zavaljeni dok gledate film.

Foto: Lesnina

No, unatoč prilično lošem glasu, zapravo postoje sjajni kožni kauči s mnoštvom prednosti: 1. Vraški su izdržljivi: Za kožu se kaže da traje četiri puta dulje od kauča od tkanine, 2. Hipoalergeni su: Nema otvorenih vlakana znači da ne hvataju i zadržavaju prašinu ili druge alergene (recimo dlaku kućnih ljubimaca!), 3. Lako se čiste: Proliveno se lako može obrisati vlažnom krpom i regeneratorom za kožu, a trošenje ih zapravo čini još boljim jer ima daje patinu. Četvrti razlog za kožnu sofu, garnituru ili kauč svakako je taj da su ponovo popularne pri uređenju interijera.

Mi smo izabrali devet stvarno sjajnih kožnih kombinacija u domaćim trgovinama:

Klasika koja je uvijek in, a zahvaljujući boji dat će prostoru karakter, osim toga, zahvaljujući dimenzijama super je izbor i za manje dnevne boravke. Emmezeta, 5999,99 kn.

Foto: Emmezeta

Za one koji vole moderan dizajn ovaj kauč odličan je izbor. Emmezeta, 9699,99 kn.

Foto: Emmezeta

 

Ako vam je udobnost na prvom mjestu tražit ćete garnituru koju, osim što ju je lako održavati, možete prilagoditi svojim potrebama. (Mobel Land, cijena na upit).

Foto: Mobel Land

Klasik koji je uvijek moderan i traje desetljećima Ikein je kultni kožni kauč. Ovisno o detaljima super se prilagođava različitim prostorima, a najjači adut mu je koža boje konjaka. (IKEA, 12.999 kn).

Foto: IKEA

Ako imate veliki dnevni boravak vjerojatno ćete izabrati kutnu garnituru koja će dominirati prostorom. Ova je, zahvaljujući boji, sjajan izbor jer će postati vizualno središte prostorije. (Prima, 10.248 kn).

Foto: Prima

Ako obožavate klasični stil uređenja i kožu, u svom domu morate naći mjesta za Chesterfield kauč. Odabir boja i dimenzija je na vama, ali dizajn je prepoznatljiv. (Lesnina, 10.999 kn).

Foto: Lesnina

Moderan dizajn i prilagodnljivost prostoru aduti su ove raskošne kožne kutne garniture, koja se lako čisti i održava. (Lesnina, 29.999 kn).

Foto: Lesnina

Za manje prostore odličan izbor kožni je dvosjed u popularnoj boji. Da biste ga omekšali dodaje kontrastne jastučiće i zelenilo koje komplimentira ovoj boji kauča. (Zondo.hr, cijena na upit).

Foto: Zondo.hr

Udobna kožna kombinacija koja kombinira mekuću tipičnu za kauče od tkanine i kvalitetu prave kože. Boja je iznimno zahvalna za održavanje, posebno ako imate ljubimce. (Meblo, 26.199 kn).

Foto: Meblo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije