Nosite ga sa sobom

Kolekcija namještaja stvorena za prave nomade

nomadi
Foto: Promo fotografije
1/10
07.03.2014.
u 12:21

Nizozemski Studio Makkink & Bey osmislio je kolekciju namještaja za one koji se često sele!

Ruksak koji postaje krevet, košarica koja se pretvara u stolić i štap za hodanje koji možete transformirati u zastor dio su inventivne kolekcije imena Conceptroom Huisraad.

Poanta dizajna bila je istražiti koncept kućanskih komada koji nisu vezani za prostor, a dio su izložbe Living Spaces koja se održava u Tekstilnom Muzeju u gradu Tilburgu.

"Ovi komadi igraju se s mogućim scenarijem u budućnosti gdje će ljudi morati putovati s malo stvari koje će im jamčiti udobnost", objasnili su dizajneri.

Svi komadi napravljeni su od prirodnih materijala i imaju više namjena.

WarmteWeefels ime je košarice koja se pretvara u stolić, a u sebi ima i toplu deku. Kako bi ju pretvorili u stolić potrebno je izvaditi deku, gurnuti ručkice do kraja te ju okrenuti naopako. Deka može poslužiti i kao tepih ili stolnjak.

Foto: Promo fotografije

Foto: Promo fotografije

Foto: Promo fotografije

VouwPlaats lagani je madrac, ali i stolica koju možete nositi okolo poput ruksaka. Korisnik instalaciju nosi odijevajući pleteni džemper na kojeg je učvršćena.

Foto: Promo fotografije

Kad se spusti na pod, smotani madrac postaje sjedište, a okvir naslon. A ako želite krevet, samo otkopčate remen i razmotate mekanu tkaninu.

Foto: Promo fotografije

Foto: Promo fotografije

VensterLicht može se koristiti kao paravan i štap za hodanje.

Foto: Promo fotografije

Foto: Promo fotografije

Foto: Promo fotografije

Izložba u Tilburgu otvorena je do 11. svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije