roštiljana

Koji roštilj je najbolji izbor? To ovisi o prostoru s kojim raspolažete, ali i o vrsti mesa

Emmezeta
04.06.2021.
u 10:44

Roštilj na ugljen je savršen izbor za one koji vole tradicionalni način pečenja mesa i povrća. Ono što ovaj roštilj čini posebnim je upravo ugljen koji izgaranjem hrani daje poseban okus

Ako ste amaterski grill entuzijast i gurman koji tek kreće u pustolovinu roštiljanja, evo kratkog i korisnog vodiča, u suradnji s Emmezetom, koji će vam pomoći u odabiru idealnog roštilja, ovisno o prostoru koji imate na raspolaganju, ali i o hrani koju ćete na njemu pripremati.

Foto: Emmezeta

- Za sve što možeš zamisliti, a vezano je uz roštilje – tu je Roštiljana. Veliki izbor svih vrsta roštilja, a o opremi za roštiljanje da i ne govorimo - toga također ima napretek! Nebitno je jeste li profesionalac ili amater, u našoj ponudi pronaći ćete sve što vam treba za savršeno iskustvo roštiljanja - poručuju iz Emmezete.

Foto: Emmezeta

U asortimanu su tri glavne vrste roštilja - plinski, električni i roštilj na ugljen. Za vas smo napravili usporedbu sve tri vrste kako bi kupovina roštilja i opreme bila što jednostavnija i bez stresa.

Roštilj na ugljen

Roštilj na ugljen je savršen izbor za one koji vole tradicionalni način pečenja mesa i povrća. Ono što ovaj roštilj čini posebnim je upravo ugljen koji izgaranjem hrani daje poseban okus.Prvo pravilo je siguran prostor na otvorenom jer roštilji na ugljen stvaraju visoku temperaturu i puno dima. Ovakva vrsta roštilja je nešto sporija u pečenju mesa i povrća od ostalih vrsta i zahtjeva iskustvo, pa tako možemo reći da je roštilj na ugljen za prave majstore koji uživaju u tradicionalnom pečenju mesa. Prednost roštilja na ugljen je to što daje fini dimljeni okus jelu, a nedostatak je to što zahtjeva veći prostor i duže vrijeme pripreme.

Foto: Emmezeta

Plinski roštilj

Za razliku od roštilja na ugljen, plinski roštilji nemaju pepeo tako da je on super izbor za one koji vole više roštiljati, a manje čistiti. Za pečenje na plinskom roštilju možete koristiti zemni plin ili onaj iz boce. U slučaju priključivanja na zemni plin, nećete ga moći premještati. Ako koristite plinsku bocu, roštilj će biti mobilan možete ga premještati kako god i gdje god vam odgovara. Trebate imati puno slobodnog prostora i siguran dotok plina. Koristi se isključivo na otvorenom prostoru gdje ima puno zraka. Potražite hlad u svom dvorištu ili terasi i roštiljajte do mile volje! Prednost plinskog roštilja je brža priprema i izvorni okus roštilja, a nedostaci su to što iziskuje veliki prostor za korištenje i zauzima više prostora od drugih vrsta roštilja.

Foto: Emmezeta

Električni roštilj

Ovo je vrsta roštilja koja je najzahvalnija za održavanje, lako se prenosi jednog mjesta na drugo i možete ga bez problema koristiti u zatvorenom prostoru! Možete biti amater ili profesionalac – svako jelo bit će „za prste polizati“! Prednosti električnog roštilja su jednostavno čišćenje i održavanje i zauzima malo mjesta, a nedostaci su to što troši struju i nema tradicionalnog okusa dima u jelima.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije