Za kuhinju, kupaonicu

Kerrock otporan na sve – svestrani materijal idealan za zahtjevne ljude

Kerrock otporan na sve – svestrani materijal idealan za zahtjevne ljude
Foto: Dom i vrt
1/5
03.02.2013.
u 00:05

Od kerrocka se izrađuju umivaonici i sudoperi, pultovi, oprema poslovnih prostora...

Kerrock ima sve odlike modernog i inovativnog materijala, a zbog svojih brojnih prednosti omogućava gotovo neograničene mogućnosti oblikovanja. Zbog takvih svojstava, idealan je za izradu namještaja i opreme, a zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike.

Kerrock je kompozitni materijal od anorganskog punila i visokokvalitetnog akrilnog polimernog veziva, koji se na tržištu nudi u različitim bojama, a vizualno je sličan kamenu. Materijal se može oblikovati klasično i inovativno, a od njega se izrađuju umivaonici, kuhinjska korita, tj. sudoperi, pultovi u stambenim i javnim prostorima, oprema poslovnih prostora, unutarnja oprema plovila, itd.

Bez ogrebotina i mrlja

Može se koristiti bez ograničenja i prilagođavanja: na njemu ne ostaju mrlje ni ogrebotine, a u slučaju oštećenja bez teškoća se može popraviti i obnoviti. S održavanjem i higijenom nema problema jer je površina neporozna, glatka, a spojevi pojedinih dijelova potpuno su ravni.

Kerrock se uklapa u svaki prostor. Svestran kao materijal, može se oblikovati na različite načine te svaki proizvod od kerrocka može biti jedinstven. Njegova univerzalnost omogućava slobodan put mašti, slobodi duha, bezgraničnosti stila dizajniranja.

U sebi ujedinjuje snagu tvrdog kamena i ljepotu keramike, trajan je i pouzdan, otporan i moćan. Njegovi glavni sastojci su aluminijev hidroksid i polimerno vezivo na osnovi akrila te ne sadrži nikakve alergenske ili druge štetne tvari. Kerrock+ pak sadrži u cijeloj svojoj strukturi antibakterijsko sredstvo, koje uništava bakterije i sprečava njihov daljnji razvoj. Ovo je osobito važno u prostorima poput kuhinja i kupaonica kada govorimo o stambenim prostorima, ali i mnogim drugim specijaliziranim prostorima u kojima se traže visoki higijenski uvjeti.

Obrađuje se poput drva

Kerrock se izuzetno lako oblikuje. Iako ima čvrstoću kamena, obrađuje se poput drveta (mogu se koristiti gotovo svi postupci za obradu drva: piljenje, bušenje, glodanje, brušenje, tokarenje, poliranje, struganje, lijepljenje i termičko oblikovanje).

Obrada je jednostavna i daje učinkovite rezultate. Izvedba rubova i obruba može biti različita, od okruglih, ravnih i zaobljenih do stiliziranih oblika. Kerrock lumino se koristi za svjetlosne dekoracije u prostoru, a svoju puni sjaj pokazuju tek kada ih obasja svjetlo. Može se koristiti kao materijal za izradu dekorativnih lampi ili svjetlećih ploha zidova, namještaja i sl.

Kerrock je poznat i popularan i zbog jednostavnog održavanja. Mrlje se lako uklanjaju vodom i uobičajenim sredstvima za čišćenje. Kako biste postigli svilenkast sjaj i svježinu boje, za čišćenje se preporučuju fina abrazivna sredstva. Površina od kerrocka može se potpuno obnoviti brušenjem i poliranjem. Proizvođač kerrocka je Kolpa, a ovlašteni zastupnik u Hrvatskoj je Iverpan d.o.o.

Kerrock je moderan materijal, koji zadovoljava sve potrebe suvremenog stanovanja i rada u funkcionalnom, estetskom i praktičnom smislu te je preporučljiv za opremanje interijera.

5 pluseva - zašto odabrati kerrock materijal za izradu opreme i namještaja

1 Nema više straha od neizbrisivih mrlja na namještaju

Kerrock je otporan na udarce i kemikalije pa mrlje različitih namirnica i kemijskih sredstava ne ostavljaju trag na njemu.

2 I nakon mnogo godina ovaj materijal će izgledati kao nov

Dugotrajna glatkoća površinskih ploha ne ostavlja tragove vremena na ovom kvalitetnom materijalu.

3 Ne morate se brinuti da će se namještaj oštetiti

Kerrock je po strukturi homogen i masivan tako da ima odličnu izdržljivost i čvrstoću, koje sprečavaju njegovo pucanje.

4 Može li bolje? Otporan na vatru i vlagu

Odlično se ponaša u promjenjivim unutarnjim i vanjskim klimatskim uvjetima. Otporan je na visoke temperature i požar, a istovremeno osigurava apsolutnu otpornost na vodu i vlagu.

5 Kerrock je ekološki prihvatljiv i reciklirajući

Kerrock je izuzetno ugodan i topao na dodir iako svojim izgledom podsjeća na kamen. Pripada kategoriji reciklirajućih materijala koji ne gube svoja svojstva i zato je ekološki prihvatljiv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije