ZA MALE STANOVE

Možda je to ono što vam treba: kauč s dva lica

sofa isola giorno
Foto: Privatni album
1/15
14.01.2015.
u 08:30

Kod kauča Isola giorno koji je istovremeno namijenjen za dnevnu sobu i blagovaonicu ne trebate voditi brigu oko kvalitete, udobnosti i skučenosti. Jer, riječ je o talijanskom dizajnu...

S obzirom na skučenost stambenog prostora i činjenicu da sve više stanova objedinjuje prostor dnevne sobe, kuhinje i blagovaonice u jedan te da u prosjeku ne iznosi više od 20 m2, ovaj kauč odnosno kutna garnitura ili mjesto za spavanje (jer dolazi i u tim kombinacijama) mogao bi biti ono što će u idućim godinama dominirati trgovinama namještajem. I neće začuditi ako kauč Isola Giorno dobije vrlo skoro slične verzije u radionicama proizvođača namještaja.

Isola giorno (što bismo u slobodnom prijevodu s talijanskog mogli nazvati dnevni otok) je novi, inovativni i praktični produkt talijanskog dizajna koji potpisuje studio Arkimera, a opravdanost prve rečenice potvrđuje i prvo mjesto na prošlogodišnjem Interieor innovation award. Načinjen je kao sofa u dnevnom boravku i klupa za blagovaoničkim stolom.

Foto: Robert Demo

Zahvaljujući činjenici da su mjesta za sjedenje s obje strane kauča i da se on može razvući u ležaj, prostor je idealan za prostore malih proporcija te za one koji žele od sjedeće garniture imati i mjesto za spavanje. Konstrukcija kauča izrađena je od čvrste šperploče, a ispod mjesta za sjedenje ugrađene su čvrste elastične trake kako bi on bio što udobniji. Jastuci za naslon leđa i ruku izrađeni su od poliuretanske pjene različitih gustoća.

Foto: Robert Demo

Dodatni plus je što se navlake na kauču mogu skidati i prati u stroju. Uz kauč dolazi i stol koji je s jedne strane prilagođen sjedenju na tapeciranoj klupi, odnosno u ovom slučaju kauču.

>>Sve samo ne običan kauč: moderan, neformalan i originalan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije