odličan interijer

Kakvo fantastično rješenje: U zagrebačkom stanu kuhinja je smještena u - nišu

Foto: Darko Mihalić
1/27
10.10.2023.
u 06:00

Sukladno modernom konceptu stanovanja, interijer je svojim rasporedom podijeljen na dvije zone - spavaću i dnevnu, čime se postiže bolja funkcionalnost i veća privatnost što je bitno kada u prostoru živi više osoba

Moderni, praktični za održavanje, maksimalno funkcionalni i iskorišteni do posljednjeg centimentra s pravom atmosferom doma. To su stanovi koji odgovaraju suvremenom načinu života. Većina nas želi upravo takav dom, s notom osobnosti i detaljima i rješenjima koji prostor prilagođavaju našim potrebama.

Foto: Darko Mihalić

Sve to ogleda se u četverosobnom stanu od 100 četvornih metara na posljednjem katu novogradnje u Zagrebu. Stan je namijenjen bračnom paru s dvoje djece, a uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec, koji se u tome ravnao željama i potrebama vlasnika – bračnog para s dvoje djece.

Foto: Darko Mihalić

Sukladno modernom konceptu stanovanja, interijer je svojim rasporedom podijeljen na dvije zone - spavaću i dnevnu, čime se postiže bolja funkcionalnost i veća privatnost što je bitno kada u prostoru živi više osoba.

Foto: Darko Mihalić

'U otvorenoj dnevnoj zoni površine 37 kvadrata, nalaze se kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a velik dio zida zauzima staklena stijena zbog koje je prostor bogat prirodnim svjetlom. Upravo je ovo obilje svjetla, najjači adut ovoga stana“, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Foto: Darko Mihalić

Kuhinja je zbog pozicije prozora smještena u nišu, a postavljanjem šanka i odabirom crne boje vizualno je odvojena od boravka, koji je također uvučen u nišu, a koji se nalazi kraj izlaza na prostranu terasu. Niše su, uz pomoć boja, omogućile da se sadržaji unutar dnevne zone vizualno odijele. Tako je blagovaonica, u toplijim zemljanim tonovima, smještena na jedino preostalo mjesto, koje se na prvi pogled čini kao prolaz – s jedne i druge strane su hodnici. No, to ovdje ipak nije slučaj. Zahvaljujući okruglom blagovaonskom stolu kretanje je nesmetano i sve jedinice, kao i prolaz prema spavaćem dijelu, ostali su povezani.  

Foto: Darko Mihalić

U ulaznom prostoru nalazi se veliki ugradbeni ormar, što je izvrsno riješilo odlaganje obuće, jakni i kaputa te modnih dodataka. Iz dnevne zone vodi uski hodnik kojim se ide u tri spavaće sobe – roditeljsku i dvije dječje, zatim kupaonicu, vešeraj i roditeljsku kupaonicu.  Dječje sobe uređivane su u dogovoru s mladim vlasnicima. Za razliku od sobe za djevojčicu, muška soba uređena je po mjeri pravog gejmera, minimalistički - s vrlo malo boje i detalja.

Foto: Darko Mihalić

Zadnja i najveća soba u hodniku je roditeljska te ima zasebnu kupaonicu. Ova spavaća soba je uređena u skladu s ostatkom stana. Korištena je jednaka paleta boja, ali tamniji tonovi. I ovdje su oni utopljeni drvom, no nešto tamnijim nego u dnevnom dijelu. Umjesto klasičnih vrata, kupaonica je odvojena neprozirnim staklom i zbog toga soba izgleda znatno veće. Budući da je riječ o kupaonici koju koriste samo roditelji, staklo neće narušavati privatnost.

Foto: Darko Mihalić

„Kroz cijeli stan provučena je svijetla podna obloga koju jako volim koristiti, pogotovo kada planiram uklopiti drvene elemente kao što smo to ovdje napravili zidnim drvenim lajsnama, kuhinjskom radnom plohom te frontama na garderobnim ormarima'.

Foto: Darko Mihalić

Što se tiče uređenja, njega bismo mogli opisati kao minimalističko. U težnji za jednostavnošću i pročišćenom izgledu, glavna inspiracija je bio minimalizam pa je paleta boja koja dominira neutralna – crna, bijela, siva i bež, dok je namještaj, uglavnom rađen po mjeri, ravnih i nenametljivih linija.

Foto: Darko Mihalić

Kako bi se spriječio hladan i sterilan dojam, u prostoru su uneseni prirodni materijali – prije svega drvo te meki i profinjeni baršun kojim su presvučene stolice u kuhinji i blagovaonici. Ovaj materijal, kao i još jedan – keramika, dao je prostoru traženu eleganciju i dozu luksuza.

Foto: Darko Mihalić

„Osim drvenih letvica, na zid u dnevnom boravku odlučila sam staviti i keramiku velikih dimenzija. Jako volim ovu igru hladnih i toplih materijala jer, između ostaloga, daje prostoru zanimljivi i vrlo privlačan izgled“, otkriva dizajnerica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije