Mala škola uređenja

‘Walk in’ garderoba: napravite zaseban prostor u domu za odjeću

'walk in' garderoba ankica
Foto: Promo
1/6
09.06.2020.
u 07:11

Osmišljavanje garderobnog prostora – raspored polica, odabir materijala... vrlo je bitno pomno isplanirati prije nego što krenete na posao

Jeste li i vi (kao i ja) u problemu kada ne znate što ćete s odjećom koje se podosta nakupilo? Iako ste se riješili nepotrebnih stvari, još uvijek ih imate toliko da vam ormari postaju premaleni. Dobra vijest je da i za taj problem postoji rješenje, a ono se zove walk in garderoba.

To je prostor u koji se može ući, vizualno je primamljiv, ali i vrlo praktičan kada je u pitanju dobra organizacija ne samo odjeće, nego i obuće. Po potrebi u njemu možete držati i usisavač, peglu, dasku za peglanje, ljestve.

Prije nego što poduzmete bilo što po pitanju uređenja garderobe, odlučite koliko vam je mjesta potrebno za nju uzevši u obzir količinu stvari koje namjeravate držati unutra. Idealno mjesto za walk in garderobu dio je spavaće sobe koji možete odvojiti staklom ili gips-kartonskim pločama i vratima.

Foto: Promo

Organizacija prostora

Najčešće se koriste klizna vrata jer se s njima štedi na prostoru. Ponekad raspored prostorija u stanu nalaže da se jedan dio hodnika i jedan dio spavaće sobe uzme za garderobu, s time da je omogućen ulaz u garderobu i iz jedne i iz druge prostorije. U sobi će biti dovoljno ostaviti samo onoliko prostora koliko je potrebno da stanu krevet i noćni ormarići, uz dovoljno slobodnog prostora za kretanje.

Klizna vrata mogu imati ogledalo i s jedne i s druge strane. Veliko ogledalo na vratima unutar garderobe poslužit će za ogledavanje kad se presvlačite, a ono s vanjske strane vrata vizualno će povećati hodnik ili sobu. Walk in garderobu mnogi smatraju luksuzom i skupom investicijom, što uopće ne mora biti tako.

Foto: Promo

Sve što vam je potrebno za unutarnju organizaciju dobro su organizirane police, ladice i elementi za vješanje odjeće koje možete naći gotove po povoljnim cijenama u specijaliziranim trgovinama namještaja.

Foto: Promo

Budite u trendu s materijalima

Police mogu biti od različitih materijala (drvo, iverica, metal, staklo). U modernim prostorima trend su garderobe opremljene zatamnjenim staklenim policama u kombinaciji s takvim vratima. Ovakva izvedba vrlo je efektna i lijepo izgleda. No, prije nego što se odlučite za ovu opciju, dobro je imati naumu da odjeća uvijek mora biti pedantno složena s obzirom na to da je sve vidljivo. Razmislite vrijedi li se opterećivati time.

Izaberete li drvena vrata i police, zasigurno nećete pogriješiti, bilo da je riječ o modernom ili klasično uređenom prostoru. Ovisno o veličini garderobe, veličini polica i njihovu razmještaju, garderobu najčešće organiziramo u jednoj liniji, u obliku slova L ili U.

Foto: Promo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije