uređenje doma

Kako postići da vam stan izgleda veće? Otkrivamo u čemu je tajna

dnevni boravak
Thinkstock
12.09.2020.
u 07:00

Pet trikova za vizualno povećanje prostora koje možete isprobati već danas

Ma koliko velik bio životni prostor, kuća ili stan, uvijek se čini da je mjesta - premalo. Razlozi za to su brojni, ali brojna su i rješenja uz čiju pomoć će vaš dom izgledati većim i prostranijim nego što to uistinu jest - evo u čemu je tajna:

Foto: H&M Home

Prava veličina namještaja

Najčešća greška je pretrpavanje prostora namještajem, posebice glomaznim komadima. Ne morat esvaki slobodan komadić prostora popuniti. Uz puno stavri stan izgleda neuredno, a upravo je urednost i svaka stvar na svome mjestu prvi korak ka vizualno većem domu. Birajte mutlifunkcionalne komade, primjerice stolić koji ima i mjesta za pohranu.

Foto: Vivre.hr

Iskoristite zidove

Zidovi često zjape prazni, a mogu se iskoristiti na brijne načine. Najjednostavniji način su zidne police. Nemojte zatrpavati stan ukrasima koji skupljaju prašinu, dragocjeni prostor koristite za ono što vam je zaista potrebno.

Foto: pixabay

Uložite u tepihe

U manjim životnim prostorima puno je bolje, umjesto jednog velikog, imati više manjih tepiha koji se međusobno preklapaju, koji su kontrastnih boja i uzoraka i koji će u prostoru stvoriti dinamičnost.

Foto: Promo fotografija

Izbjegavajte tamne boje

Loše osvjetljenje i tamni zidovi jedan su od razloga zbog kojih prostor izgleda manji. Birajte svijetlije zavjese kako bi što više dnevne svjetlosti prodiralo u stan. Uložite i u rasvjetu - centralnu i ambijentalnu, razlika će biti ogromna.

Foto: pixabay

Nabavite ogledalo

Ne zaboravite na moć refleksije, u prostor dodajte ogledalo.To je stari trik kojim se može vizualno povećati prostor i stvoriti iluzija širine.  Ogledala su praktična i u uskim hodnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije