ZZZZ...

Kako pametno urediti savršenu spavaću sobu za opuštanje i san?

Oh Eight Oh Nine
17.06.2017.
u 08:15

Spavajte kao beba i uživajte u svojoj mirnoj oazi sna

Nigdje više do izražaja ne dolazi naša sposobnost staranja ugodne i umirujuće atomosfere kao u spavaćoj sobi. Upravo ovdje moramo postići pravu ravnotežu između svijetlih i živopisnih tonova koji nas mogu razbuditi i dati nam energije za novi dan te umirujućih koji nas neće razbuditi kada je vrijeme za počinak. Pomno odaberite ključne elemente uređenja spavaće sobe i osigurajte si ugodan san.

Krevet

Kada uđemo u spavaću sobu, krevet predstavlja virzualni fokus cijele prostorije. Prvo je što uočimo jer je najveći komad namještaja koji „ulazi“ u prostor. Udobnost mora biti na prvom mjestu, neovisno o njegovom izgledu. Uzmite si vremena i odaberite madrac koji će dobro poduprijeti vaša leđa i kralježnicu, a stil samog kreveta prilagodite interijeru sobe.

Foto: Zara Home

Posteljina

Velika površina kreveta idealna je da odabirom posteljine nešto kažete o svom željenom stilu uređenja doma. Na raspolaganju su vam različite vrste tkanina: polipamuk je izdržljiv i praktičan jer se brzo supi, a lako se glača. Čisti pamuk prozračan je i dolazi u više oblika tkanja, npr. egipatski pamuk je najnježniji za kožu. Posteljina od satena (atlasno tkanog pamuka) visoke je kvalitete, glatka i mekana na dodir, a sjajna po izgledu. Krep posteljina je idealna za one koji ne žele glačati posteljinu te preferiraju „izgužvani“ izgled.

Foto: pixabay

Bojom ili uzorkom prekrivača odredit ćete ton prostoriji, stoga birajte pametno i uzmite u obzir što želite postići u prostoru, a ne samo da vam se sviđa dezen.

Ispričajte priču dekorom

Dok puno pažnje posvećujemo dnevnom boravku ili kuhinji, tj. prostorijama u kojima najviše svijesno boravimo i u koje pozivam druge, spavaća soba je privatno utočište rezervirano samo za nas. Često nju zanemarimo prilikom uređenja ili ona dobije minimalnu posvetu truda i ulaganja. Zašto ne biste svoj ukus i stil ostavili u tragovima i ove prostorije? Birajte dekoracije koje pričaju vašu priču i preferencije, ali nemojte pretjerati s količinom predmeta kako ne biste stvorili zakrčen i zagušen prostor.

Foto: Promo fotografija

Sve što ne treba biti na vidljivom mjestu – pospremite! Ne moramo ni reći kako je zabranjen ulaz papirićima, podsjetnicima i elektroničkim uređajima. Odmorite se od tehnologije i uživajte u opuštenoj atmosferi.

Što sa zidovima?

Zidove pametno obojite - pri tome mislimo da sagledate kakva ste osoba i to uključite u razmatranje boje. Primjerice, ako jedva čekate tren kada ćete ustati iz kreveta i započeti novi dan, zidove, ili samo jedan akcentni, obojite crveno ili narančasto. Osim bojanja zidova, upustite u avanturu zvana - tapete! U ovoj prostoriji ne možete pogriješiti, jedinop je važno odvažiti se. Dok će ljubitelji boho stila na zidove nanizati tapiserije i ćilime eklektičnih uzoraka i boja, zaljubljenici u skandinavsku jednostavnost birat će monokromatsku temu ili minimalne geometrijske uzorke.

Foto: pixabay

Noćni ormarići

Noćni ormarići su obavezatan dio dekora. U njih možete pospremiti sve što koristite tik prije počinka, a ne mora biti na vidljivom mjestu. S druge strane, na njih izložite knjigu koja daje osjećaj tople i ugodne atmosfere.

Foto: pixabay

Kutak za čitanje

Mnoge spavaće sobe nemaju dovoljno prostora za sve što nam je potrebno, pogotovo ako svaki četvorni centimetar "žrtvujemo" radi ormara. Ako imate prostora na raspolaganju, obavezno u spavaću sobu uključite kutak za presvlačenje i sjedenje, tj. čitanje. Dva manja naslonjača i stolić osigurat će pozivajuću atmosferu i jedva čete dočekati zavući se u njih s dobrom knjigom i šalicom toplog napitka.

Foto: Dialma Brown

Zavirite u našu foto-galeriju i inspirirajte se:

1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije