sitan i bitan

Kako odabrati savršeni klub-stolić i s malo novca dobiti puno od dnevnog boravka

IKEA
08.09.2021.
u 10:10

Imajte na umu da zanimljiv stolić može podići svaki interijer iz prosječnosti i učiniti ga posebnim

Stolić u dnevnom boravku prava je prilika da iskažete svoje afinitete kada je u pitanju uređenje interijera. Na njemu ne želite držati daljinski upravljač, zdjelu s grickalicama ili mobitel! Inspirirajte se trendovima, ali i bezvremenskim šarmom dekoracija i saznajte pravu formulu sjajnog izgleda stolića za kavu.

Foto: Skrivo

Stolići za dnevni boravak puno su više od malenog stola na koji odlažemo stvari. Na američkm engleskom oni se zovu stolići za kavu, stoga ni ne čudi da bi se trebali najviše koristiti za uživanje u dobrom društvu i šalici sjajne kave. Ako ste krivi u slučaju stilskog prekršaja i na njega odlažete daljinske upravljače, mobitele, zdjele sa grickalicama i slične predmete, vrijeme je da prekinete s ovom lošom navikom. Stoliće za kavu smatrajte dekoracijom i elementom uređenja interijera više nego kao svakodnevnim funkcionalnim predmetom i vaš će dnevni boravak uvijek sjati dozom elegancije, šika i stila.

Foto: Prostoria

Nijedna dnevna soba ne može bez mjesta za sjedenje i klub stolića na kojem ćemo odložiti časopise, poslužiti piće. Mnogi dizajneri će reći kako je to centralna točka svakog dnevnog boravka i svakog drugog prostora u kojem se nalazi – predvorja, zimskog vrta, terase... Stoga nije svejedno kakav ćemo stolić za kavu odabrati za svoj dom. Htjeli bismo da prije svega bude atraktivnog dizajna i funkcionalan ali i da potraje. Ali imajte na umu da zanimljiv stolić može podići svaki interijer iz prosječnosti i učiniti ga posebnim.

Foto: Davor Pukavec/PIXSELL

Visina

S obzirom na to da su stolići niski, želite dobiti dojam dinamike i visine. To ćete postići kombiniranjem predmeta različitih visina. Naravno, nemojte koristiti previsoke predmete jer ćete zakloniti pogled prema televizoru. Ako izlažete cvijeće u vazi, neka ono bude niske kratke stabljike ili sukulent u malenoj teglici. Postavite ga na naslagane knjige!

Pladanj

Sve izgleda znatno bolje ako je servirano na pladnju, pa tako i "obične" dekoracije. Naime, ako posložite na stolić sve što želite, vrlo lako možete preći granicu dobrog ukusa i stvoriti dojam nereda. Skupite sve predmete na pladanj, neovisno o njegovom izgledu ili materijalu. Izgledat će elegantno i besprijekorno. 

Cvijeće

Mirisno, divnih boja, nježno i delikatno, cvijeće će osigurati dojam elegancije i luksuza dnevnoj sobi. Neka ono bude svježe ubrano i bojom suprotstavljeno ostalim dekoracijama. Maleni sukulenti također izgledaju impresivno na stoliću. 

Foto: IKEA

Svijeća

Jednostavan način kako biste stvorili ugodnu atmosferu je paljenje svijeće. Dizajneri interijera je drže svojim tajnim oružjem. Odaberite zanimljive posude s natpisima, reljefnim rezbarijama ili uzorkom, a svijeća neka ima ugodan, prizivajući miris.

Foto: H&M Home

Kava

Stolići za dnevni boravak na engleskom se nazivaju stolićima za kavu, stoga, bila bi šteta da na njima ne bude ovog napitka bez kojeg mnogi ne mogu ni zamisliti početak dana ili popodne. Unesite zanimljive elemente: šalice s tanjurićima, džezvu, posudice za šećer i mlijeko...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije