DECENTNO

Božić u minimalističkim interijerima: Na što treba pripaziti?

moderni božićni dom
Foto: Thinkstock
1/13
24.12.2019.
u 08:36

Moderno uređen dom, ravnih, jednostavnih linija u kojem su detalji svedeni na minimum ne treba forsirati 'klasičnim' blagdanskm dekoracijama, već odabrati one koje će ga dizajnom slijediti.

Božić i prigodne dekoracije skloniji smo vezati uz klasične, rustikalne, shabby, talijanske interijere. Topla atmosfera, lampice i ostala rasvjeta, zlatni i srebrni tonovi te raskošni detalji kićeni mašnicama i neće baš izgledati usklađeno s minimalističkim dizajnom. Naročito ako je cijeli prostor uređen u tom stilu i nema vintage, klasičnih ili shabby elemenata koji stvaraju zanimljvu protutežu.

Moderan interijer nije pretjerani ljubitelj ukrasa. Njegov osnovni postulat je jednostavnost, ravne, asimetrične linije a od materijala metal i sjajne, lakirane površine. Stoga moderno traži isti takav dekor od plastike ili stakla. Postoje iznimke, ali morate dobro razmisliti prije nego što krenete u kupnju blagdanskih dekoracija.

Foto: pixabay
Ako je dobro osmišljen, moderni interijer je sve drugo samo ne sterilan

Za moderan interijer su bijela, crna i siva prava opcija, ali ga je uvijek dobro oplemeniti nekom jarkom bojom detalja poput tepiha, zavjesa, vaze ili drugih ukrasnih predmeta kako biste razbili monotoniju i prostor učinili zanimljivijim. To pravilo se također odnosi na blagdanske dekore.

Foto: pixabay
Minimalizam voli umjerenost u detaljima, stoga zaboravite raskošnu dekoraciju

Foto: pixabay
Detalji u živim, jarkim bojama su dopušteni jer daju prostoru živost

>>Moderan, ali ipak topao momački stan

Komentara 1

LI
LisaElam
13:48 29.11.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti-------->>>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije