Atmosfera

Kako iskoristiti maksimum od mirisnih svijeća za dom

05.04.2019.
u 12:42

Mjesto gdje ste postavili mirisnu svijeću ima veliku ulogu u tome kolika će biti jačina mirisa. Ukoliko se svijeća nalazi u blizini otvorenog prostora ili je prostor klimatiziran, miris svijeće će se znatno slabije osjetiti, bez obzira jesmo li postavili dovoljnu količinu svijeća u prostor ili ne

Malo stvari može transformirati naš dom kao što to može hipnotičko treperenje svjetla svijeća ili njihov specifičan miris koji povezujemo s opuštanjem, tišinom, svježinom ili pak s nekom od opojnih aroma. Da bi se postigla mirisna rapsodija koju samo izgaranje svijeće može proizvesti, potrebno je osigurati dovoljnu količinu svijeća u prostoru. Idealno bi bilo kad bi se na 10 metara kvadratnih prostora upotrijebila jedna svijeća od 180 do 220 grama. Da bi se miris konstantno osjetio u prostoru, primjerice u dnevnom boravku, ponekad je potrebno osigurati i tri do četiri svijeće.

Miris svijeće ne trpi užurbanost. To znači da je potrebno minimalno sat vremena sagorijevanja svijeće da bi se vosak mogao pravilno otopiti i ostaviti dovoljno vremena za isparavanje mirisa. Ukoliko ste u žurbi ili jednostavno nemate toliko vremena, umjesto svijeće možete koristiti mirisne difuzore ili sprejeve za prostoriju koji će u kratkom vremenu ispuniti dom mirisnim notama.

Mjesto gdje ste postavili mirisnu svijeću ima veliku ulogu u tome kolika će biti jačina mirisa. Ukoliko se svijeća nalazi u blizini otvorenog prostora ili je prostor klimatiziran, miris svijeće će se znatno slabije osjetiti, bez obzira jesmo li postavili dovoljnu količinu svijeća u prostor ili ne.

I na samome kraju treba se posvetiti odabiru svijeće i mirisa. Hrvatski brend mirisa za dom, Notes of Zagreb, u svojoj ponudi ima različite vrste 100% prirodnih svijeća s najvišim udjelom mirisnih ulja u kombinaciji sa sojinim voskom te je savršeni odabir prilikom kupovine mirisnih svijeća. Ljubitelji toplijih mirisa zasigurno će biti zadovoljni s mirisom koji iza sebe ostavlja svijeća " Le Jardin de Lenucci " koja će sagorijevanjem otpuštati note ruže, citrusa i pačulija.

Ako preferirate neobične mirise, kombinacija morske soli, jasmina i mošusa koja se krije u svijeći "The Grounded Sun" savršen je odabir. Njen miris naprosto priziva ljeto i toplije dane koji su pred nama.

Na vama je samo da odaberete miris koji najbolje odgovara vama i vašem karakteru, a za čarobnu atmosferu i osjećaj topline će ionako biti zadužena svijeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije