MIRISNI DODACI

Kako čuvati začine u kuhinjskom ormaru?

začini
Foto: Shutterstock
1/7
08.06.2020.
u 07:22

Cimet, papar, kadulja, ružmarin... bez njih bi mirisi iz naše kuhinje bilo jako siromašni. Stoga, treba ih koristiti što više i uživati u njihovom okusu

Bez obzira koliko bile različite, ne postoji nijedna kuhinja na svijetu koja nema začina. Bez njih bi jela bila jako siromašna, pa i nejestiva. No to im nije jedina funkcija jer koristeći ih možemo popraviti okus jela koja nam nisu baš najbolje uspjela.

začini
1/7

Osim što je potrebno poznavati kako ih, u kojoj mjeri i u kojim jelima koristiti, bitno je znati kako ih skladištiti i do kada upotrebljavati. Stoga,vrijeme je da napravite reda među svojim začinima.

Foto: screenshot/facebook

1. Provjerite jesu li začini izgubili aromu, miris i boju. Primijetite li bilo što od navedenog to znači da je začin izgubio svoje prepoznatljivo svojstvo pa ga je bolje baciti, posebno ako na to još upozorava otisnuti rok upotrebe naveden na proizvodu.

2. Začine treba držati dobro zatvorene, ponajbolje u staklenkama. Izbjegavajte plastične kutijice za začine.

3. Valja ih spremiti podalje od izvora topline i sunčeve svjetlosti.

Foto: screenshot/facebook

3. Začine uvijek stavljajte u čiste i suhe staklenke.

4. Ako ste kreativac u kuhinji i koristite različite vrste začina, posložite ih po abecednom redu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije