U 7 KORAKA

Kada ste zadnji put oprali jastuk? Evo kako to napraviti!

jastuk
Foto: Thinkstock
11.11.2018.
u 08:30

Stručnjaci preporučuju jastuk prati barem jednom godišnje kako biste se riješili prašine i grinja

Možete li se sjetiti kada ste posljednji put oprali svoj jastuk? Nije loša ideja napraviti to barem jednom godišnje, piše apartmenttherapy.com. Tako ćete ga učiniti čistim, svježim i riješit ćete se grinja i prašine.

Evo kako to možete lako napraviti. Za početak, treba vam tekući deterdžent za osjetljive tkanine te korito sudopera ili perilica rublja.

Foto: pixabay

1. Skinite jastučnicu, odnosno zaštitnu navlaku s jastuka (a poslije je obavezno vratite).

2. Napunite sudoper ili perilicu jako vrućom vodom. Ona će ubiti grinje, a da pri tom ne koristite klor ili ostale kemikalije.

3. Dodajte tekući deterdžent.

4. Ubacite jastuk i miješajte tako da voda dobro prodre u njega.

Foto: pixabay

5. Isperite jastuk nekoliko puta, sve dok nestane sapunice.

6. Istisnite višak vode iz jastuka bijelim frotirnim ručnikom. Ako imate pernati jastuk, nemojte ga cijediti klasičnim načinom jer ćete uništiti perje. Samo ga lagano pritišćite dok ne istisnite vode koliko se može. I da, pernati jastuk se može i mora prati samo što se jako dugo suši.

7. Stavite jastuk u sušilicu ili objesite na sunce da se prirodno osuši. Vratite ga u prvobitnu formu stiskanjem rukama. Ako perete jastuk u perilici, onda ubacite dvije teniske loptice koje će to učiniti umjesto vas.

>>U ovih 5 koraka do savršeno čistog madraca

Ključne riječi

Komentara 2

IM
Immanuell
13:25 13.10.2014.

Ovako kako ste opisali pranje jastuka, u točku se može primijeniti za baš svaki drugi materijal. Što, mislite da ne znamo prati posteljinu?! Večernji je obiteljska novina, jest da je u zadnjih 10 - tak godina postala leglo šunda, ali se još uvijek može pronaći i nešto na višoj razini. Ove upute za pranje posteljine i veša za djecu do 10 godina nisu na toj razini.

AN
AnteizmalogZGa
15:55 13.10.2014.

Oprati jastuk? Ma kakvi, ležiš na njemu dok se ne raspadne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije