inovacija

Kad televizor postane genijalan dodatak domu - od dizajna do interaktivnih sadržaja

12.01.2021.
u 12:50

Testovi pokazali da LG OLED televizori emitiraju približno 50 posto manje plavog svjetla od premium LCD TV panela slične veličine

Danas je kupnja novog TV-a ozbiljan posao. Naime, treba izabrati koje sve karakteristike želite da ima vaš TV, koje su mu dodatne funkcije, koja mu je cijena i dakako - dizajn. LG Electronics (LG)  predtavio je svoju najimpresivniju premium TV linijz do sada koja uključuje OLED, QNED Mini LED i NanoCell televizore. Unutar linije se nalazi i model 48C1, dobitnik nagrade CES® 2021 Best of Innovation Award, ali i nekoliko drugih dobitnika priznanja Innovation Award.

Što se tiče krajnjeg iskustva gledanja sadržaja na OLED-u, LG nudi korisnicima više izbora nego ikad prije. Izuzetna serija C1 se može pohvaliti raznolikim veličinama, od 48-inčne verzije koju preferiraju gameri, do novog 83-inčnog modela koji donosi odlične mogućnosti za organiziranje filmskih večeri. Osim toga, novi stalak Gallery Stand2 je atraktivna alternativa elegantnom nosaču Gallery Design za one koji žele veću fleksibilnost u izgledu interijera.

Najnoviji inteligentni procesor koristi dubinsko učenje za poboljšanje upscalinga, što sadržaj bilo koje kvalitete čini savršenim na velikim displejima. LG-ev najnoviji procesor posjeduje način rada AI Picture Pro koji na zaslonu prepoznaje lica i tijela te razlikuje prednje i pozadinske objekte, obrađujući ih neovisno, a sve kako bi slika postala više trodimenzionalne. Sa svojom sposobnošću otkrivanja žanra sadržaja, procesor dodatno optimizira kvalitetu slike, količinu svjetlosti u scenama i ambijentalne uvjete  kod različitih okruženja gledanja.

1/10

Procesor također uključuje novu verziju načina obrade zvuka AI Sound Pro koji se može pohvaliti s dva glavna dodatka za 2021. godinu. Virtualni 5.1.2 surround zvuk pruža nevjerojatno impresivno audio iskustvo putem ugrađenih zvučnika u televizoru, dok značajka Auto Volume Leveling osigurava dosljednu razinu glasnoće prilikom prebacivanja između kanala ili streaming aplikacija.

LG-evi najnoviji televizori nude iznimno intuitivno korisničko iskustvo zahvaljujući nadograđenoj pametnoj TV platformi webOS 6.0. S potpuno redizajniranim novim početnim zaslonom, kao i poboljšanjima performansi i značajki, webOS 6.0 pruža brži pristup aplikacijama i jednostavnije otkrivanje sadržaja, uz još osobnije preporuke. Zajedno s poboljšanim daljinskim upravljačem Magic Remote koji uključuje posebne tipke za popularne pružatelje sadržaja.

LG OLED televizori i dalje podižu razinu kvalitete slike, a korisnici, stručnjaci za tehnologiju i neka od najvećih imena u filmskoj industriji prepoznali su ih kao najbolje displeje na svijetu. Uz LG-evu samoosvijetljujuću tehnologiju piksela, paneli predstavljeni u liniji za 2021. godinu nude savršene crne boje, a globalna agencija za testiranje proizvoda Intertek certifikatom je potvrdila da imaju 100 posto vjernosti boja.

Zbog sveg navedenog ovi televiziri su, među ostalim, stekli  i reputaciju najboljih televizora za igranje na konzolama i za PC gaming. Televizori za 2021. godinu su opremljeni novim značajkama poput Game Optimizera, zajedno s vremenom odziva od 1 milisekunde. Ne samo da korisnicima omogućava pristup svim postavkama vezanim uz igre na jednom prikladnom mjestu, Game Optimizer  automatski primjenjuje najbolje postavke slike prema vrsti igre.

LG OLED televizori također blago djeluju na oči, bez narušavanja kvalitete slike. Osim priznanja za nisku razinu emitiranja plavog svjetla, što je potvrdila kompanija TÜV Rheinland i certifikata za sliku bez treperenja od strane kompanije Underwriters Laboratories, LG-evi OLED televizori koriste prve na svijetu TV panele s certifikatom Eyesafe koji udovoljavaju zahtjevima emitiranja niske razine plavog svjetla. Zapravo su testovi pokazali da LG OLED televizori emitiraju približno 50 posto manje plavog svjetla od premium LCD TV panela slične veličine.

LG-evi najnoviji soundbarovi još su jedna demonstracija ekološkog pristupa kompanije kad je riječ o proizvodnji, a dizajnirani su na način da se savršeno uklapaju s novim modelima TV-a. Soundbarovi su izvana izrađeni od recikliranih materijala, dok im ambalaža dolazi bez ekspandiranih blokova polistirenske pjene.

LG-eva linija televizora za 2021. godinu, uključujući samoosvjetljujuće LG OLED televizore, nove premium LG QNED Mini LED televizore i uranjajuće NanoCell televizore s ultra velikim zaslonima bit će izložena u LG-evom virtualnom izložbenom štandu tijekom sajma CES 2021 i to od 11. siječnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije