SHABBY CHIC I VINTAGE

Kad ju vidite nikad ne biste rekli da je ova kuća bila ruševina

zeleni stan poznan
Foto: Promo fotografija
1/15
18.03.2020.
u 07:00

Zapuštena kuća u centru Poznanja doživjela je temeljitu arhitektonsku i stilsku preobrazbu i pretvorila se lijep dom čudesne atmosfere

Stara zapuštena kuća od 80 četvornih metara u širem centru Poznanja u Poljskoj postala je šarmantan dom sredovječnom bračnom paru. Nakon kupnje kuće u kojoj su godinama živjeli podstanari bila je potrebna temeljita adaptacija i uređenje za koje su angažirali arhitektonski i dizajnerski studio Choco.

Prvotna ideja bila je da se prizemlje i potkrovlje povežu spiralnim stepeništem koje bi vodilo iz dnevne zone, no kako se to pokazalo neizvedivim, odlučili su ostaviti stepenište na istom mjestu gdje je i bilo – pokraj ulaza u kuću.

Foto: Promo fotografija

Prva etaža kuće sastoji se od malog ulaznog hodnika, toaleta i dnevne zone – poveće kuhinje s blagovanjem i dnevnog boravka, a na gornjoj razini su dvije sobe – glavna spavaća za vlasnike i jedna mala za goste te kupaonica.

Foto: Promo fotografija

Drveno krovište s gredama kao i kosi strop obojan u bijelo-tirkizne pruge učinilo je gornju etažu dodatno atraktivnim prostorom i dao mu dozu intime i romantike. Tirkizna boja uz bijelu dominira tom etažom ne samo u spavaćoj sobi, nego i kupaonici.

Foto: Promo fotografija

Kako ne bi izgledala hladno zbog odabira tirkizne ili skučeno zbog niske kosine krova, kupaonica je oplemenjena bijelom bojom i namještajem od prirodnog svijetlog drveta, a keramičke pločice su imitacija parketa.

Foto: Promo fotografija

Dnevna zona u stilskom je smislu spoj shabby chica i vintagea. Koloristička kombinacija sive i zelene uz bijelu i boju prirodnog drveta pokazala se jako dobrom. Zelena je osvježila prostor, a neutralne siva, bijela i bež su unijele mir i ravnotežu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije