novi kolorit

Jesenski trendovi koje volimo jer osim estetske imaju i funkcionalnu ulogu

Zara Home
01.10.2022.
u 06:12

Sitni namještaj od tamnog drveta daje poseban šarm prostoru, a tu su i debeli tepisi koji osiguravaju toplinu, kako prostoru tako i stopalima!

Smjena godišnjih doba uvijek je uzbudljiva ne samo u našim ormarima već i u našim domovima, a jesen je poznata po bogatom koloritu koji, svjesno ili ne, prenosimo i u svoje interijere. Logično, nakon ljetne, vibrantne palete boja, u domove se uvlače tamniji tonovi, a svi vodeći svjetski brendovi za opremanje doma inzistiraju na prirodnim materijalima poput vune, lana, jute, drveta, pamuka... Zara Home predstavila je editorijalom “Rana jesen” svoju viziju doma za hladniji period godine. Dominiraju neutralne nijanse, ali tamnijih tonova, siva i smeđa čine okosnicu te palete, a detalji, prije svega vaze i lampe, donose injekciju boje. Ono što je zanimljivo povratak je raskošnih zavjesa koje imaju višetruku ulogu - osim što štite od znatiželjnih pogleda, zahvaljujući debljini i gustoći, služe i kao dodatni izolator što je tijekom hladnijeg perioda i te kako bitno. Sitni namještaj od tamnog drveta daje poseban šarm prostoru, a tu su i debeli tepisi koji osiguravaju toplinu, kako prostoru tako i stopalima!

Foto: Zara Home

Ne preskačite detalje

U jesenskoj shemi nemojte zaboraviti na detalje, oni su okosnica uređenja interijera i najzaslužniji su i za stvaranje prvog dojma i za stvaranje atmosfere. U fokusu jesenskih kolekcija su vaze različitih veličina i oblika koje će i prazne biti efektan ukras u prostoru!

Opet su in

Veliki povratak zavjesa obilježit će jesensku sezonu interijera. Zavjese su raskošne, teške, gotovo kao dekori koje imaju višestruku ulogu – ukrasnu, izolacijsku te skrivaju od pogleda i štite od sunca. Boje su u cijeloj paleti smeđe boje, od svjetlijih do najtamnijih nijansi. Uz zavjese, koje su mahom od prirodnih materijala, veliki povratak na scenu doživjele su i stolne lampe koje dolaze u različitim dimenzijama i kombinacijama, a njihov je glavni zadatak osigurati ambijentalnu svjetlost u prostoru.

Foto: Zara Home

Detalji od drva

Drvo je jedan od najpoželjnijih materijala sezone, a koristi se i u izradi namještaja i za podne obloge čime se u prostoru postiže dvije ključne stvari: osjećaj topline i profinjeni izgled. Posebno je pametno “obući” stepenice u drvene obloge.

Odlična kombinacija

Dolazak jeseni ide ruku pod ruku sa zavlačenjem pod toplu dekicu. A zašto ove godine ne biste uložili u odličnu kombinaciju prekrivača i ukrasnih jastuka koji će se jednako dobro uklopiti u dnevnu i u spavaću sobu?

Foto: Zara Home

Uskaldite nijanse

Ako imate prostor skromnije kvadrature, lako ga je vizualno učiniti većim – uskladite boje. Zavjese i posteljina u istom tonu, a riječ je o elementima koji zauzimaju najveće površine u sobi, vizualno će povećati prostor. Odlično je igrati i na kartu svjetlijih nijansi, posebno kad je riječ o zidovima i podovima.štaja i za podne obloge čime se u prostoru postiže dvije ključne stvari: osjećaj topline i profinjeni izgled.

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije