Vila u Dalmaciji

Jednostavnost kao put luksuza

Duško Jaramaz
04.07.2017.
u 14:48

Glavna ideja prilikom uređenja bio je minimalizam nisu željeli prostor natrpati namještajem, već je sve unaprijed određeno kako bi se postigla stilska usklađenost

Dalmacija je prava oaza zanimljivih kuća,a one se skrivaju na svakom kilometru obale. Jedna od njih je i luksuzna kuća Amand veličine 200 kvadratnih metara, smještena u Šibensko-kninskoj županiji, a u vlasništvu je Marine Jakšić. Ova raskošna vila smještena je u mirnom susjedstvu u Vodicama, a jedna od njezinih najveći prednosti je okruženost prirodnim zelenilom. Upravo je to čini jednim od najpoželjnijih mjesta za odmor te za bijeg od gradske užurbanosti.

Foto: Duško Jaramaz/Pixel

Ova je luksuzna jednokatnica sagrađena 2016. godina po nacrtima šibenskog arhitekta, Ante Maglova, a za uređenje interijera zaslužna je obitelj i zajedničko “mozganje“. Njihova je želja bila da sve bude što jednostavnije, da se svaki kvadrat prostora kvalitetno iskoristi, a istovremeno da kuća svakom gostu pruži osjećaj obiteljske topline kako bi odmor bio što potpuniji. Zahvaljujući staklenim stijenama, kuća je iznimno osvijetljena, a tome doprinose i svijetle boje zidova i namještaja. Cijela je kuća obložena bračkim kamenom, a u svim unutrašnjim kupaonicama te dnevnom boravku nalazi se talijanski mramor. Usprkos velikoj količini dnevne svjetlosti, vlasnici su naglasak odlučili staviti i na specijalnu LED rasvjetu koja je postavljena po cijeloj kući, počevši od specijalnih efekata u dnevnom boravku, preko mini LED rasvjete po stepenicama do vanjskog dijela kuće i prostora oko bazena gdje LED rasvjeta doprinosi intimnoj atmosferi. U kući su smještene tri velike spavaće sobe i tri kupaonice, od kojih je svaka unikatna kako bi se postigao jedinstven osjećaj u svakoj prostoriji. Kuća je namijenjena smještaju šestero ljudi te dvoje djece. U svakoj se spavaćoj sobi nalazi krevet kraljevske veličine, a jedna od spavaćih soba ima i dodatan krevet namijenjen isključivo djeci. Dnevni boravak omiljeno je mjesto u kući. Iznimno je raskošan te namijenjen uživanju i opuštanju.

Foto: Duško Jaramaz/Pixell

Cjelokupan namještaj u kući rađen je ručno, napravili su ga privatni majstori koji se bave unikatnim radovima, a nit vodilja bila je osmisliti prostor tako da postane kombinacija modernog stila s jednostavnim, minimalističkim elementima. Iz dnevnog boravka ulazi se u luksuzno uređenu kuhinju u kojoj će i gostima najbolji saveznici biti kućanski aparati najnovije tehnologije.

Foto: Duško Jaramaz/Pixell

Osim dnevnog boravka, odličan prostor namijenjen opuštanju i vanjski je dio kuće gdje je smještena natkrivena terasa za odmor, prostor za sunčanje i bazen koji je otvoren početkom lipnja, a mnogima će biti omiljeno mjesto za rashlađivanje tijekom toplih popodneva kad im se more učini predalekim. Također, važno je napomenuti kako je bazen iskoristiv i u hladnijem dijelu godine, onda kad ni more više nije za kupanje, zahvaljujući činjenici da ima mogućnost dogrijavanja.

Foto: Duško Jaramaz/Pixell

Osim bazena, tu je i vanjski tuš koji se pokazao iznimno praktičnim te roštilj za one dane kad gosti požele pozvati prijatelje ili organizirati mini vrtnu zabavu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije