moderan dom

Jednosobni stan za četveročlanu obitelj? O, da, moguće je, evo sjajnog primjera!

IKEA
07.04.2022.
u 06:06

Prostor za spavanje i odlaganje prikazuje kako je moguće kreirati privatnost i mjesto za dva tvrdoglava tinejdžera i njihove različite interese – potrebno je samo malo mašte

Vožnja biciklom, plivanje ili igra laser tag: samo još jedan uobičajeni tjedan ove četveročlane obitelji. Kompaktan i povoljan stan u potkrovlju koji se nalazi u centru grada idealno je polazište za njihove aktivne živote – pametno podijeljen u određene zone, uz višenamjenski namještaj i impresivno iskorišten vertikalni prostor.

Foto: IKEA

Neograničen broj interesa i hobija uobičajeno dolazi s mnogo naprava i opreme. Jedino rješenje? Prostor za odlaganje, odlaganje, odlaganje! Zeleni tekstili i detalji dodaju toplinu prostoru bez oduzimanja njegove funkcije. Srce ovog modernog obiteljskog doma je zona s modularnom sofom koja je udobna, izdržljiva, dobro izgleda i koja ima perive navlake te je dovoljno fleksibilna da se prerasporedi na bilo koji način. Tu se sve odvija: pisanje domaćeg rada tijekom popodneva i gledanje komedija navečer.

Foto: IKEA

Stan otvorenog tlocrta može biti idealan dom za obitelj. Prema dizajnerici interijera Annette Ydholm, koja je u suradnji s Ikeom uredila ovaj stan, sve se svodi na multifunkcionalne zone, pametna rješenja za odlaganje i kreiranje prijeko potrebne privatnosti.

Foto: IKEA

Kad je posao obavljen i kad su potrage iz video igrica odrađene, zavjesa se povlači i odvaja prostor za roditelje od ostatka doma. Nekoć otvorena zona, sad je to privatna oaza gdje je jedini zadaci opuštanje, čitanje nekoliko stranica i mirno utonuti u san.

Dok se mnoge obitelji povezuju tijekom obroka, ovo kućanstvo preferira stvari u pokretu. Preklopni stol za doručak odličan je za brze i jednostavne zalogaje, a preklapa se i može se skloniti s puta kad se ne upotrebljava.

Foto: IKEA

Prostor za spavanje i odlaganje prikazuje kako je moguće kreirati privatnost i mjesto za dva tvrdoglava tinejdžera i njihove različite interese – potrebno je samo malo mašte. Snalaženje u rasporedima punim aktivnostima, od karatea do penjanja po stijenama za obitelj koja dijeli jedno kupaonicu znači vjerojatnost nereda i zastoja. Raspored tuširanja smanjit će zbunjenost tijekom najveće gužve, a mnogo polica, ladica, kuka i šipki nered.

Foto: IKEA

Bez puno prostora, pametna rješenja za odlaganje našli su mjesto u svakom slobodnom centimetru ove kuće. U kupaonici se nalazi velikodušan regal koji je super prikladan za svu prljavu odjeću, s pojedinačnim kantama za svakog člana obitelji. Da je brzo i učinkovito spremanje sport, ova bi obitelj bila u prvoj postavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije