obavezno posjetite

Izložba s fascinantnim eksponatima, od prve wc školjke, preko zahoda Elvisa Presleya do slavina iz Orient Expressa...

Laufen
31.03.2022.
u 11:41

Obilježavajući ovu značajnu obljetnicu Laufen je u suradnji s Večernjim listom organizirao i slavljeničku nagradnu igru u kojoj će sretni dobitnik osvojiti novu Laufen kupaonicu u vrijednosti do 50 000 kuna

Jučer je u zagrebačkoj Kući arhitekture Oris otvorena jedna jako posebna izložba (posjetite ju, ulaz je besplatan). Posebna je iz nekoliko razloga. Prvi razlog, i glavni povod svakako je proslava prvih 130 godina postojanja brenda Laufen. Ovaj švicarski brand odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti te je, kao dio ROCA Grupe, jedan od vodećih svjetskih proizvođača s globalnom distribucijskom mrežom. Drugi razlog na navratite do Ulice kralja Držislava 3 šetnja je kroz najzanimljivija dizajnerska rješenja i najvažnije povijesne trenutke, od prvog dizajna umivaonika i izuma visećeg WC-a do najmodernijih materijala i tehnologija u premium kolekcijama Kartell by Laufen, The New Classic, ILBAGNOALLESSI ONE  i Sonar.

Foto: LAUFEN

Na izložbi su, među ostalima, predstavljeni i unikatni primjerci Laufen dizajna, kao što su miješalice iz Orient Expressa, jednog od najpoznatijih vlakova u povijesti željeznice, wc školjka iz kolekcije Nautilus II kakvu je na svom imanju imao Elvis Presley, prvi proizvodi nastali u suradnji s dizajnerskom kućom PORSCHE DESIGN i još puno toga. 

Foto: LAUFEN

Izložbu je otvorio Ilker Hussein, Global Projects Corporate Director, ROCA Group, koji je predstavio najznačajnija postignuća brenda kroz prezentaciju najvećih projekata na kojima su sudjelovali, od kojih je i impresivan broj hotela u Hrvatskoj, prije svega na Jadranu.

Foto: LAUFEN

Obilježavajući ovu značajnu obljetnicu Laufen je u suradnji s Večernjim listom organizirao i slavljeničku nagradnu igru u kojoj će sretni dobitnik osvojiti novu Laufen kupaonicu u vrijednosti do 50 000 kuna.

Foto: LAUFEN

Uz to, Laufen je svojim kupcima na prodajnim mjestima diljem Hrvatske osigurao i poseban popust na proizvode iz premium kolekcija KARTELL  LAUFEN. THE NEW CLASSIC, SONAR i ILBAGNOALESSI ONE, koji vrijedi od 31. ožujka do 15. travnja 2022.

Foto: LAUFEN

Izložba posvećena povijesti jednog od najstarijih svjetskih proizvođača sanitarne keramike i kupaonskih rješenja bit će otvorena do 2. travnja, radnim danom od 9 do 19, te u subotu od 10 do 13 sati.

„Laufen je, kao dio Roca Grupe, jedan od najpoznatijih i najvećih brendova na svijetu u segmentu proizvodnje kupaonskih rješenja. Ovaj tradicionalno švicarski brand odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti. Na tom 130 godina dugom putu Laufen je bio i ostao predvodnik u razvoju inovativnih materijala i proizvoda koji su svoje mjesto pronašli u kupaonicama širom svijeta, bilo u privatnim ili javnim i poslovnim prostorima.“ Naglasila je Martina Maričić Meić, izvršna direktorica Roca Croatia, prigodom otvaranja ove izložbe.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Kad je tvrtka LAUFEN osnovana u Švicarskoj 1892. godine, sanitarni uvjeti su bili daleko ispod današnjih standarda i razina udobnosti - norme kojima je Laufen, jedini isključivo europski proizvođač sanitarnog porculana, pridonio. Povijest nekih tvrtkinih tvornica seže još dalje u prošlost, no cilj Laufena tada i danas je biti lider u tehnologiji, kvaliteti, usluzi i dizajnu.

Više od 130 godina, Laufen koristi najstariji prilagodljivi materijal poznat čovjeku da bi proizveo inovativne kupaonska rješenja s tradicionalnom švicarskom preciznošću. To čini Laufen proizvode jedinstvenima na prvi pogled, a njihov dizajn ujedinjuje dva glavna dizajnerska trenda: emocionalni talijanski dizajn s juga i tradiciju preciznog i jasnog dizajna sa sjevera.

Od 1925., kada ulazi u poslovanje sa sanitarnim porculanom i postaje prvi i  jedini proizvođač sanitarnog porculana u Švicarskoj, LAUFEN ponosno razvija svoju tradiciju inovacija i napretka u kupaonskom prostoru.

Tako je već 1980.godine, najučinkovitija tehnologija lijevanja tlakom u obradi keramike izumljena u Švicarskoj od strane Laufena, što predstavlja otkriće koje je donijelo trajan doprinos industrijskoj proizvodnji i postavila nove standarde. Isto tako za Laufen je važan  i današnji nastavak kretanja i rasta u području dizajna: viseći wc i samostojeći umivaonici, na primjer, napravili su novi pomak u estetskim mogućnostima. 1964. Xaver Jermann za Laufen je izumio prvi viseći WC, a prvi samostojeći umivaonik dizajnirao je Stefano Giovannon, kao dio kolekcije ILBAGNOALESSI One, 2002. godine.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

S razvojem SaphirKeramik materijala 2013. Laufen uvodi još jednu revolucionarnu svjetsku inovaciju i postavlja novi trend u dizajnu kupaonica. SaphirKeramik materijal karakteriziraju tanki rubovi (1-2 mm) koji omogućuju maksimalnu funckionalnost i izdržljivost zahvaljujući korundu – sastavnom dijelu safira, manje utrošenog materijala i energije. SaphirKeramik je lagan, svestran, čvrst i savitljiv materijal koji omogućuje oblikovanje tankih, laganih kreacija besprijekornog dizajna, savršenih za svakodnevnu upotrebu. 

Foto: LAUFEN

Iako je vrhunska izrada oduvijek bila zaštitni znak Laufen proizvoda, puno pažnje se obraća i na dizajn. Kroz nekoliko desetljeća rada, Laufen ima pozitivna iskustva uspješne suradnje s izvanrednim arhitektima i dizajnerima. U razvoju novih koncepata kupaonica, njihova očekivanja susreću iskustvo i preciznost modelera, programera i inženjera. Tako preko 3 milijuna keramičkih komada godišnje napusti šest europskih tvornica, ispunjavajući vizije dizajnerskih studija s kojima Laufen uspješno surađuje, kao što su: Studio Marcel Wanders, Konstantin Grčić, Patricia Urquiola, Toan Nguyen, Stefano Giovannoni, Peter Wirz, Ludovica + Roberto Palomba i drugi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije