shopping lista

Izabrali smo 10 trendy tepiha koji će svakom domu dati nov izgled

Zara Home
13.09.2021.
u 13:23

Kupnja novog tepiha pristupačan je način za obnovu dnevnog boravka u samo jednom potezu

Tepisi su vrhunski dodatak u domu. Ne samo da svaki prostor čine ugodnijim i toplijim, već mogu biti i savršeni završni dodir u uređenju interijera - onaj jedan komad koji čini ogromnu razliku. Najbolji tepisi (a pod najboljim mislimo na najmodernije) mogu dodati udobnost svakoj prostoriji. Zapravo, kupnja novog tepiha pristupačan je način za obnovu dnevnog boravka u samo jednom potezu. Tu si i mini tepisi koji su hit sezone, a koji omogućuju jednostavan način zoniranja otvorenog životnog prostora?  

Ako ne znate gdje postaviti novi tepih preporučujemo da ga instalirate u dnevnu sobu, postavite u spavaću sobu ili na pod u hodniku. Veliki tepih često je najbolji način da osvježite dnevnu sobu, ali morate ga pravilno postaviti. Spustite tepih na pod uz kauč i naslonjače, prednje noge obavezno postavite na tepih i dobit ćete ugodan i sofisticiran prostor.

1/29

Tepih u spavaćoj sobi učinit će hladna jutra malo ugodnijima. Odlučite se za manje prostirke s obje strane kreveta, ostavljajući oko pola metra prostirke ispod kreveta - kako biste stvorili privid više prostora. Pogotovo ako imate drvene podove.

Foto: LaRedoute

Čupavi tepih koji ima i svoj Instagram profil

Možda ste nekoliko puta  vidjeli ovaj tepih na Instagram profilu. Super je popularan i s dobrim razlogom, zapravo čak ima i svoj Instagram račun. Nadahnut tradicionalnim tkanjem, ovaj tepih s teksturom igra tako izvrsnu pozadinu u svakoj prostoriji koja traži karakter. Berberski tepisi popularni su već godinama i čini se da ovaj trend ne posustaje. Njihovi neutralni tonovi funkcioniraju s bilo kojom kombinacijom boja, a njihova plišana tekstura čini ih izvanredno luksuznim pod nogama. Nepravilni dijamantni uzorak na ovom ručno rađenom čupavom tepihu daje poseban šarm. Odaberite između bijelog i crnog tepiha ili smeđe i bijele opcije. Ovaj tepih dolazi u nekoliko veličina, uključujući i verziju za hodnike - ili vrlo skučen prostor. Cijena mu je 900 kuna.

Foto: Dunelm

Mekan kao pahulja

Ovaj jednostavan, ali zadivljujući tepih iz Dunelma debeo je i teksturiran kako bi dnevnoj ili spavaćoj sobi dodao dubinu. Dolazi u elegantnoj sivoj boji koja se lako uklapa u svaki prostor. Možete birati između 8 veličina. Ono što najviše volimo kod ovog tepiha je to što se može uklopiti u gotovo svaki stil uređenja, bilo da je to boho, suvremeno ili čak moderno. Svestran! Također ga izrađuju vješti majstori od vune. Odličan je izbor i za spavaću sobu zbog svoje mekoće. Cijena je 450 kn.

Foto: Home Essentials

Za ljubitelje plišanih tekstura

U trendu i ugodan tepih iz Home Essentialsa akođer je povoljan. Odaberite jednu od 3 veličine i postavite ga u središte sobe - možda pored sofe. Alternativno, bio bi lijep dodatak spavaćoj sobi zahvaljujući plišanoj teksturi i ugodnom osjećaju.  Cijena mu je 800 kuna.

Foto: John Lewis

Svestrani igrač

Dio običnog ANYDAY asortimana Johna Lewisa, ovaj tepih ima za cilj omekšavanje drvenih podova, a dolazi u nekoliko boja. Savršen za unošenje boje u prostoriju. Lako se održava i lako se premješta iz prostorije u prostoriju. Cijena - 900 kuna.

Foto: H&M Home

Sitan, ali bitan

Ovaj H&M tepih od 100% pamuka savršen je za dječju sobu ili za razvlačenje po podu spavaće sobe. Može se pohvaliti duginim uzorkom s obje strane. Dolazi u jednoj veličini - 90 x 130 cm, a cijena mu je 300 kuna.

Foto: Dunelm

Glavni favorit

Dunelmov tepih Carina Berber jedan je od naših favorita. Zašto? To je tepih koji je ukrašen resicama, a dolazi u tamno sivoj ili svijetloplavoj boji. Kažemo da odaberete tamniju sivu nijansu i postavite je u svijetlu dnevnu sobu radi dobre ravnoteže. Lijep je i čupav, a ipak izdržljiv pa ga definitivno možete postaviti na područje s velikim prometom. Odaberite jednu od 4 veličine i upotrijebite ovaj tepih za jesensko osvježenje. Cijena mu kreće od 250 kuna.

Foto: Argos

Nabavite ih nekoliko

Tepih od imitacije ovčje kože koji je pahuljast? Uzet ćemo dva, molimo! Jedan za svaku stranu kreveta. Ovi manji tepisi dolaze u kremastoj, ružičastoj ili sivoj boji, a savršeni su za dodatnu udobnost u malom prostoru. Možete čak upotrijebiti i jedan ispod naslonjača.Vrijedi ih kupiti nekoliko, to je sigurno. Cijena u Argosu je 139 kuna.

Foto: Made

Kvalitetan i impresivan

Volimo MADE.com sofe i namještaj, a njihov je izbor tepiha također više nego impresivan. Vuneni tepih Lafant ručnoje rađen, a komad je koji čini razliku, ne samo zahvaljujući  veličini, već i zbog apstraktnog uzorka. Dolazi u različitim bojama kako bi se uklopio u  svaki interijer. Cijena je oko 3500 kuna.

Foto: Home Essentials

Nije za svakoga

Još jedna zvijezda iz Home Essetials ponude, Outland Rug kao da  vrišti  jesen. S jedinstvenim uzorkom u bojama i resicama kao dodatkom i iznimno mekan, odlilčan je izbor za dnevni boravak. Savršen je za osvježavanje sobe na vrijeme za jesen, bilo da se radi o spavaćoj sobi ili dnevnom boravku. Cijena mu je 250 kuna.

Foto: LaRedoute

Izgleda skupo

Elegancija ovog La Redoute tepiha čini da izgleda kao da bi trebalo koštati dvostruko više. Zahvaljujući 3D efektu sobu čini vizualno većom. Ručno je rađen i može se pohvaliti debelom, ali čupavom (i očito mekom) teksturom. Cijena - 1000 kuna.

Foto: Zara Home

Doza luksuza

Ljubitelji prirodnih materijala zaljubit će se u ovaj juteni tepih iz Zara Home-a u neutralnoj nijansi. Sjajan izbor za gotovo svaki životni prostor neovisno o stilu uređenja. Dat će svakom prostoru dozu luksuza i profinjenosti. Cijena mu je 1899 kuna.

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije