Nove ideje

Istražili smo zašto je Ambienta i dalje regionalni lider

Istražili smo zašto je Ambienta i dalje regionalni lider
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/7
24.10.2013.
u 11:18

Svih osam paviljona Zagrebačkog velesajma vrvjelo je kreativnim idejama

Jubilarno 40. izdanje međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta i ove godine pokazalo je zašto je baš ono regionalni lider u ovom dijelu Europe. Na više od 32.000 četvornih metara svoje proizvode izložilo je 257 izlagača iz čak 28 zemalja, a posjetitelji su, osim noviteta iz svijeta namještaja, mogli uživati u nekoliko tematskih radionica, koncertu klape Ragusa te izložbama keramike i slika.

Ambientu je svečano otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je istaknuo da već devet godina drvoprerađivačka industrija u Hrvatskoj bilježi pozitivne rezultate, a pozitivni trendovi u izvozu (povećan za 3% u usporedbi s prošlom godinom) i uvozu (čak 15% manje nego 2012.) nastavljaju se i u drugoj polovici godine.

Svih osam paviljona Zagrebačkog velesajma, gdje se Ambienta tradicionalno održava, vrvjelo je kreativnim idejama, što mladih dizajnera i umjetnika iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Zajednice za industrijski dizajn, što već poznatih imena domaće i regionalne industrije.

Maštovita rješenja za uređenje interijera poput futurističkih naslonjača, novih načina korištenja rasvjete neočekivanih oblika te modernih uzoraka na tekstilu privukla su pažnju mlađih posjetitelja sajma, dok su oni stariji uživali u predstavljanjima novih trendova u uređenju kuhinja, dnevnih boravaka i spavaćih soba.

Kako bi u doista bogatoj ponudi istaknuli kvalitetu određenih proizvoda i pružili kupcima stručne preporuke, međunarodni ocjenjivački sud i ove godine dodijelio je oznaku Mobil Optimum najboljim proizvodima na sajmu. Ocjenjivani su materijal i konstrukcijska rješenja, tehnologija izrade i kvaliteta proizvoda te dizajn proizvoda i njegova tržišnost, a cijenjena zlatna plaketa i diploma Mobil Optimum dodijeljena je tradicionalno trima proizvodima.

Kao i prošle godine, među najboljima našla se tvrtka Rattan Sedia, koja je oduševila žiri svojom inovativnom primjenom materijala i kvalitetom izrade garniture za sjedenje Columbia.

Najbolje ocjene zaslužio je i stol Aury s izvlačnim pločama čija je dizajnerica Valentina Zrnc radila s tvrtkom Spin Valis iz Požege, a treći su zlatom ovjenčan proizvod visokokvalitetni prozori Mega Alulok 110 tvrtke Lokve.

Ambienta je još jednom pokazala da poznaje pravi recept koji okuplja proizvođače, trgovce, poslovne ljude i stručnjake za područje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, ali i njihove krajnje korisnike koji na sajmu mogu pronaći korisne informacije o uređenju doma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije