MALA ŠKOLA UREĐENJA

Isprobajte zlatne detalje u svome interijeru - dat će mu sjaj!

ankica zlato
Foto: Promo
1/5
04.08.2021.
u 07:00

Zlatni klub stolić najbolji je izbor ako nemate iskustva sa zlatnim detaljima - izgledat će efektno i profinjeno u svakom prostoru

Vjerujem da ste i vi primijetili da je u posljednje vrijeme boja zlata osvojila mnoge domove. Zlatna boja simbol je elegancije, ekstravagancije, prestiža, uspjeha, sofisticiranosti i materijalnog blagostanja. Bilo da se radi o klasično uređenim interijerima ili pak onim modernim, zlatni detalji svaki prostor će podignuti i dati mu dozu glamura.

Pažljivo odabrani detalji u prigušenoj i smirenoj nijansi zlatne boje klasično uređeni interijer učinit će još bogatijim i luksuznijim, dok će sjajnija i intenzivnija zlatna nijansa više odgovarati moderno uređenim interijerima. Iako se odlično slaže s gotovo svakom bojom, zlatna će posebno doći do izražaja u kombinaciji s crnom, bijelom i tamnosivom. Mnogi su skeptični kada je u pitanju zlatna boja u interijeru pa je izbjegavaju misleći da nije primjerena stilu uređenja njihova doma.

Foto: Promo

S druge strane, postoje oni koji vole bezvremensku zlatnu boju te u svome domu, pažljivim odabirom zlatnih detalja, znaju postići baš onaj ugođaj koji žele. Moram spomenuti još i neke pojedince koji u pretjeranoj sklonosti prema zlatnoj boji nemaju mjere pa odu u krajnost i na kraju od svega naprave samo kič. Stoga, vrlo je važno znati naći pravu mjeru prilikom odabira detalja, ali i te detalje na lijep i nenametljiv način uspješno ukomponirati u ostatak interijera.

Zlatnim detaljima slobodno se možete poigrati u bilo kojoj prostoriji svoga doma te joj time dati osobnost i karakter. Dnevni boravak obogatite ponekim detaljem u zlatnoj boji kao što su: dekorativni jastuci, ogledalo s raskošnim zlatnim okvirom, okviri za slike, svijećnjaci, vaze i slično. Zlatni klub stolić sa staklenom pločom elegantan je detalj koji će lijepo odgovarati svakom stilu uređenja dnevnog boravka.

Foto: Promo

Dozu glamura u vašu spavaću sobu unesite zlatnim prekrivačem za krevet, jastucima, lampama na noćnim ormarićima. Zanimljiv detalj mogu biti kutije za nakit sa zlatnim ukrasima, okvirići za slike i druge sitnice kojima ćete upotpuniti vizualni dojam koji želite postići. Hodnik je prostorija u kojoj su zlatni detalji itekako poželjni. S obzirom na to da zlatna boja ima izrazito jak reflektirajući učinak, svoj mračni hodnik dodatno ćete osvijetliti obojite li barem jedan dio zida u zlatnu boju koja će reflektirati postojeću umjetnu rasvjetu.

Isti učinak postići ćete i postavljanjem tapete sa zlatnim prugicama ili nekim drugim zlatnim uzorkom. Ovakvu tapetu možete postaviti u bilo koju prostoriju, što će u velikoj mjeri pridonijeti eleganciji u domu. I vaša kupaonica izgledat će glamuroznije i luksuznije postavite li ogledalo sa zlatnim okvirom, zlatni luster te zlatnu dozu za sapun i čašu za četkice za zube.

Foto: Promo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije