život na otvorenom

Isprobajte ove ideje za uređenje na balkonu ili terasi, oduševit ćete se!

JYSK
19.05.2021.
u 07:00

Kako biste se osjećali ugodno na svom balkonu, investirajte u detalje koji ne moraju biti skupi. Na stolu neka se nađe zanimljiva posuda s cvijećem ili umjetnim biljem

Balkoni srednje veličine dovoljno su veliki da na njih možete staviti sve što je potrebno za objedovanje za lijepih i sunčanih dana, pa čak i neki manji električni roštilj, koji uvijek dobro dođe. Ipak, sa srednjom veličinom balkona nećete imati posla toliko koliko s velikom terasom, što je plus.

Foto: H&M Home

Manje čišćenja, pospremanja, brige oko održavanja... Uz garnituru za sjedenje ili klupe, ovisno o željama i potrebama, naći će se i mjesta za uvijek zahvalne škrinje za spremanje stvari i jastuka kako se ne bi oštetili na kiši i za hladnih mjeseci.

Foto: JYSK

Na balkonu srednje veličine ima dovoljno mjesta i za cvijeće i biljke iako se i ovdje možete poslužiti visećim posudama kako biste uštedjeli na prostoru. Zid iskoristite za različite police u neutralnim bojama ili šarene, na kojima možete čuvati sitnice ili ih ukrasiti cvijećem. Uštedjeti na prostoru možete i s postavljanjem tende umjesto suncobrana. Inspiracija Par trikova kako biste i vi uredili svoj dom kao dizajner interijera Stvorit će ugodan hlad na balkonu, a isto tako od sunca će zaštititi i unutarnje prostorije iz kojih se izlazi na balkon. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by living.hr (@living.hr)

Kako biste se osjećali ugodno na svom balkonu, investirajte u detalje koji ne moraju biti skupi. Na stolu neka se nađe zanimljiva posuda s cvijećem ili umjetnim biljem. Stolce i klupe obložite udobnim jastucima, a kod odabira namještaja pobrinite se da može ostati vani tijekom cijele godine. Eventualno, ako je to potrebno, za zimskih mjeseci zaštitite ga najlonom ili nekim sličnim nepropusnim materijalom. 

Foto: pixabay

Dodatne ideje za uređenje balkona 
i terasa

1. Iskoristite stari namještaj Ono što vam ne treba u kući možete iskoristiti vani. Prebojite u željenu boju, ukrasite zanimljivim jastucima i imat ćete potpuno nov namještaj za balkon ili terasu.

2. Za malene balkone birajte sklopive stolove i stolce Sklopivi namještaj idealan je za malene prostore. Spremate ih i vadite prema potrebi, a ne zahtijeva mnogo prostora.

3. Ne zaboravite na rasvjetu na balkonu Iskoristiti možete i božićne lampice. Osim što ih djeca vole, zanimljiva su dekoracija koja plijeni pozornost.

1/14

4. Zavjese za vanjske zidove kao dekoracija Imate li vanjske zidove na terasi, ukrasite ih bijelim i prozračnim zavjesama koje možete i svezati sa strane prema potrebi. Pružit će romantičan ugođaj na terasi.

5. Spremajte osjetljiv namještaj, jastuke, stolnjake... Idealno su rješenje velike drvene ili plastične škrinje u koje stane sve što se preko zime može oštetiti.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije