Mala škola uređenja

Iskoristite staru šupu za ured, zimski vrt ili igraonicu

zimski vrt
Thinkstock
28.07.2022.
u 07:00

Potrudite se da što više koristite prirodne materijale kako biste se osjećali ugodnije i opuštenije. Nakon pisanja ove teme, poželim imati ljetnu spavaonicu u šupi

Jeste li možda razmišljali o izgradnji šupe u svom vrtu? Možda ste je već davno napravili, ali je postala neugledna i prenatrpana svim i svačim? Želja mi je u današnjoj temi podijeliti s vama korisne savjete o tome kako šupa ne mora biti samo mjesto za odlaganje alata i sličnih stvari. Ona može biti ukras vrta i korisna prostorija za moderni umjetnički studio ili neki drugi omiljeni hobi te mjesto za ljetno druženje s obitelji i prijateljima.

Foto: pixabay

Ako tek planirate izgradnju vrtne šupe, u prednosti ste u odnosu na one koji je već imaju, jer možete odmah odrediti veličinu, namjenu i stil koji želite. Kao što postoje razni stilovi kuća, tako isto i šupu možete urediti u stilu u kojem želite. Moderna, tradicionalna, romantična ili posve neobična, odaberite stil i dizajn prema svojoj osobnosti. Moj je prijedlog da šupa stilski bude (barem približno) u skladu s vanjskim izgledom kuće i da one zajedno tvore skladnu vizualnu cjelinu vašeg vrta. Šarmantna tradicionalna drvena šupa savršeno će se uklopiti u zelenilo vašeg vrta i s njom ne možete pogriješiti.

zimski vrt
1/15

Ako se odlučite za ovu varijantu šupe, za njen vanjski izgled koristite boje prirodnog drva kako bi se što bolje integrirala u vrt. Možda ćete poželjeti da vaša šupa izgleda kao minijaturna kuća. U tom slučaju poigrajte se osvježavajućim bojama vrata, okvira prozora i krova. Takva će se šupa isticati u vašem vrtu i privlačit će pozornost svojom originalnošću. Znamo da su Skandinavci poznati u svijetu po dizajnu interijera. No, oni također veliko značenje pridaju i uređenju svojih vrtova.

Foto: Arhiva VL

Često se u njihovim vrtovima mogu vidjeti zanimljive, lijepo uređene šupe koje služe za uzgoj ukrasnog bilja i ljetno opuštanje. Posebno su zanimljive šupe one inspirirane staklenicima. Zašto ne biste i vi ukrali koju ideju od njih? Nemojte se bojati velikih novčanih izdataka i da vam to bude razlog za odustajanje od šupe. Uz dobru volju, umijeće i kreativnost, sami možete obaviti velik dio posla. Dobro će vam doći rabljena vrata i prozori, ali i druga vrsta materijala koje možete kupiti preko oglasa. Tako ćete znatno uštedjeti na financijama.

Budite kreativni i nemojte se bojati da ćete pogriješiti. Inspiracije možete naći na internetu i u časopisima. Kako ćete urediti interijer svoje šupe, ovisi prije svega o njenoj namjeni. Potrudite se da što više koristite prirodne materijale kako biste se osjećali ugodnije i opuštenije. Nakon pisanja ove teme, poželim imati ljetnu spavaonicu u šupi. Priznajte da nije loša ideja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije