ŠTO NAS OČEKUJE

Interijeri u 2015.: u modu se vraćaju kamen, drvo i koža, boja senfa, puno bilja...

stan Berlin
Foto: Decoholic
06.11.2014.
u 12:15

Trend u sljedećoj godini bit će prirodni oblici i dekori, maslinastozelena te boja senfa. Od materijala vraća se bronca, granit, mramor...

Sljedeća godina donosi određene novitete u svijetu uređenja interijera. Baš kao što se svi stilovi mijenjaju s godinama, tako će i moda za stanove doživjeti neke sitne promjene.

Provjerili smo što ostaje "in", što se vraća i što je novo u svijetu namještaja, boja i dekora.

1. Fuzija stilova, materijala i uzoraka

Miješanje starih i novih dizajnerskih ideja i fuzija stilova u dekoru soba bit će obaveza u 2015. da bi se postigli ugodni i zanimljivi interijeri. Bit će ključno povezati neke stare komade s novijima. Organski oblici, meke linije i prirodni ukrasi poput mnogo biljaka također su jedna od glavnih smjernica.

2. Povratak prirodnih materijala

Drvo, kamen, staklo, koža i metal bit će popularni i dalje, i to u smislu sitnijih komada i ukrasa, poput kuhinjskih ručkica, posuda za cvijeće, nogica namještaja...

Osobito će dobro izgledati rustikalno drvo, egzotične vrste drveta, zatim ono na kojem se vide godovi... Od metala se u modu vraća bronca te pozlaćene površine. Naći će se u okvirima i bazama modernih stolaca, sofa, kreveta i rasvjetnih tijela.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Od kamena, stručnjaci sugeriraju puno granita i luksuznog mramora.

Metalni i kameni detalji bit će glavni trend u uređenju interijera 2015., što u klasičnoj što u modernoj izvedbi namještaja i dekora. Dio je to trenda povratka prirode u interijere koji će izgledati sve ekološkije.

3. Hit boje

Ako se odlučite za prirodne i mekane pastelne boje u kombinaciji s različitim nijansama sive, crne i kremastih bijelih tonova – nećete pogriješiti. Strani stručnjaci u uređenju interijera najavljuju kako dolazi era kontrasta u modernim domovima.

Osim toga, popularni će biti i prirodni tonovi, hladne nijanse smeđe, u kombinaciji sa sivom i maslinastozelenom koje će kreirati prirodnu shemu boja. Za one odvažnije, sugerira se boja senfa i gorušice, sve varijante ljubičaste te intenzivno plava i ružičasta.

Foto: pixabay

4. Prirodne teme i organski dizajn

Sljedeće godine trend će biti prostori s velikim prozorima, mnogo vodenih instalacija u interijerima, uzorci inspirirani prirodom, svijetle tkanine i boje, cvjetni uzorak na tapetama – u kombinaciji sa svježim nijansama zelene, svijetlosivim i bež tonovima.

Hit će biti komadi namještaja s integriranim držačima za bilje, a rešetkaste pregrade interijera prepune zelenila bit će idealna rješenja i za privatne i za javne prostore. Dekoriranje interijera cvijećem i biljem, kako se to radi u skandinavskim domovima, također će biti trend u 2015.

5. Moderne ideje u retro stilu

To podrazumijeva crno-bijele printeve, postere, zidove s efektom školske ploče na kojima ukućani mogu kredom ostavljati poruke, zidove u tamnim tonovima na kojima je ispisan inspirativan tekst. Sve je to moderna interpretacija retro stila koji može dati sjajnu vibru interijerima. U 2015. sugerira se kombinirati starinski i romantični stih kako bi se kreirale ugodne prostorije.

6. Recikliranje i "prekvalificiranje" ideja

Rabljeni komadi namještaja koji su dobili novu funkciju ili jednostavno novi izgled bit će jedan od trendi načina za uređenje interijera. Uz malo mašte, treba ih kombinirati s modernim komadima kako bi se prostoru dala osobnost i unikatan izgled.

Foto: decoholic/Aneta Tryczyńska

7. Svestrani dizajn

Moderni trendovi sugeriraju da sobe, urede i javne prostore treba urediti modernim namještajem, dekorima i rasvjetnim tijelima koji mogu služiti i u interijeru i u eksterijeru. Neka namještaj bude što prirodniji kako bi se i u zatvorenim prostorima osjetio dašak prirode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije