PRAKTIČNO I LIJEPO

Imate malu kuhinju? Povećajte je uz nekoliko trikova

IKEA
06.12.2019.
u 12:00

Vaša kuhinja ne mora biti velika i prostrana da bi bila lijepa. Pametnim dizajnom ju možete (vizualno) povećati i povećati skladišni prostor

Ograničenost kvadraturom ne mora nužno biti prepreka velikom prostoru za pohranu kućanskih aparata, pribora za jelo i sličnih "pomagača" u kuhinji. Donosimo vam nekoliko trikova uz pomoć kojih možete proširiti i povećati svoju kuhinju.

Bez ormarića

Kuhinja s kojoj su svi tanjuri, zdjele i lonci vidljivi oku ne mora nužno biti neuredna ili odavati dojam prenatrpanosti. Police nude alternativu standardnim ormarićima, a ne morate žrtvovati vrijedan prostor za pohranu kuhinjskog pribora. Zahvaljujući njihovoj veličini, pristaju i u male prostore. Ova se ideja otvorenih polica sjajno uklapa u industrijski i ladanjski stil. Odaberite čvrste i debele police.

Foto: Barnes of Ashburton
Foto: pixabay
 

Prilagođene ladice

Kuhinje koje morate "ugurati" između dva zida ponekad mogu imati nestandardne mjere. Ovisno o položaju aparata, ostaje vam netipičan prostor, no i on se može iskoristiti za pohranu. Izradite ladice po mjeri u koje možete spremiti ulje, ocat, začine, doze sa žitaricama... Posebnu pažnju obratite na kutne ormariće i u njih ugradite ladice na izvlačenje. Tako ćete u potpunosti iskoristiti prostor za pohranu, uključujući kutke koji su često nedostupni.

 
Foto: IKEA
 

Skladištenje u kolicima

Kolica su vrlo praktična u bilo kojem domu: pospremaju i sakrivaju predmete koje često koristite, tako da su vam nadohvat ruke, a po potrebi se mogu premjestiti u bilo koji drugi kut kuhinje ili blagovaonice. Na njima držite začine, ulje i ocat, tjesteninu u dozama, staklenke i sl. Za dekorativni finiš možete na njima izložiti kuharice, šalice ili čaše.

Uski otok

Kuhinjski otok ne mora nužno biti velik kako bi osigurao veći površinu za pripremu obroka, ali i konzumaciju hrane. Svakako odaberite uži i duguljasti model kako biste stvorili dojam većeg prostora, ali i "ugurali" otok u malenu kuhinju. Odaberite bijelu ili svijetlu boju, bez ikakvog uzorka gornje ploče.

Kuhinjski otok koji ujedno služi i kao šank
Foto: screenshot/facebook
 

Klupa kao škrinja

Iskoristite klupu za sjedenje kao dodatni prostor za pohranu svega što vam može biti korisno u kuhinji: od stolnjaka i kuhinjskih krpi, preko multipraktika i blendera koje ne koristite često do lonaca, kalupa za torte i sl.

Minijaturne police

Ako ste ograničeni prostorom u kuhinji, promjenite perspektivu i police skratite te poredajte vertikalno. Igledat će šarmantno, a kuhinji dati dozu razigranosti.

Foto: Ideal Home
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije