novo

Imaginarni grad Južne Amerike osvanuo u Zagrebu, upoznajte Pablo's

Foto: Filip Popović
1/16
23.09.2022.
u 06:00

Uređenje ovog prostora potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat u užem stručnom krugu kao kreativac koji se istaknuo maštovitim unutrašnjim uređenjima brojnih klubova i restorana

Jedno novo putovanje upravo započinje u Zagrebu. Pablo's je novo mjesto koje odiše južnjačkim prizvukom. Ovo je pravi mali imaginarni grad Južne Amerike u kojem je smješteno i malo džungle. Novo je ovo mjesto za opuštanje na Remetinečkoj cesti 101 čije je zaštitno lice papagaj Pablo iz vrste Žutoćela Amazona.

Foto: Filip Popović

Kao pravi domaćin on će nas veselo dočekati, pozdraviti i zaželjeti dobrodošlicu. Već na samom ulazu primijetit ćemo zid od egzotičnih listova. Tu se zatim upetljala mašta, a pomalo i reminiscencija Malog princa, pa su se tu pojavili neki ostaci od pravog aviona kao u pravoj džungli. Krila pretvorena u police, kotači u stolove. Pa silueta Ibrahima Ferera, koja daje malo kubanske romantike i nostalgije. Ima tu svega i kolora i starih oronulih zidova, starog namještaja i sve je to u istom loncu, začinjeno s koktelima koji se tu svakodnevno mogu naručiti i zvukom salse koja je zvučna kulisa svega.

Foto: Filip Popović

Glavni element interijera je replika nekog „havanskog“ zida na kojemu je mural, kubanske zastave i lik Ferera, legende kubanske glazbe. Drugi dominantan detalj je zeleni zid s krilom aviona, koji bi trebao predstavljati neku romantičnu viziju podneblja u kojem žive papagaji jer je sukus cijele priče upravo Pablo. Materijali su prirodni uglavnom drvo s toplim sepijastim tonovima. U zimskim mjesecima tu je kamin koji daje poseban doživljaj prostoru. U dvorišnoj strani bara se nalazi prelijepa terasa s fontanom, puno cvijeća i zelenila, a koja podsjeća na Kubanske terase 60-ih godina.

Foto: Filip Popović

Ovaj lokal koji je pravo jesensko osvježenje u zagrebačkoj ponudi i izborom koktela vodi nas južnom Amerikom. Ljubitelji latinske glazbe i plesa ovdje će pronaći svoj dom. Svakog četvrtka poseban su doživljaj glazbena gostovanja uživo glazbenika iz Agrentine te plesača s Kube.

Foto: Filip Popović

Uređenje ovog prostora potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat u užem stručnom krugu kao kreativac koji se istaknuo maštovitim unutrašnjim uređenjima brojnih klubova i restorana. Ovaj diplomirani kipar i profesor likovne umjetnosti, prije nego što je zasjao na arhitektonsko -ugostiteljskoj sceni, iza sebe je ostavio cijeli niz multimedijalnih projekata, instalacija i skulptura od kojih su najpoznatije one za Motovun i Zagreb Film Festival. Njegovo je djelo i interaktivna umjetnička instalacija 'Bands Of The Decade' postavljena u Tematskom parku rock’n’rolla unutar Subkulturnog centra u Hatzeovoj ulici. Veza s glazbom nije slučajna, jer je Cak, što mu je nadimak i umjetnički pseudonim, strastveni basist.

Foto: Filip Popović

Pablo's nas poziva na putovanje koje budi nove doživljaje i uspomene. Pablo će nam na prvu postati dragi prijatelj s kojim ćemo uvijek razmijeniti nekoliko riječi, a rado će nam i doletjeti na ramena.

Foto: Filip Popović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije