IKEA podupire žensko poduzetništvo u Hrvatskoj

IKEA
10.12.2019.
u 14:26

U robnoj kući IKEA Zagreb dostupna društvena igra „Strašne žene“, a sav prihod ostvaren od njene prodaje IKEA će donirati fondu „Odvažna“

Od 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, u robnoj kući IKEA Zagreb može se kupiti društvena igra „Strašne žene“ koja slavi doprinos žena čovječanstvu. Ovaj je proizvod stigao na police tvrtke IKEA u Hrvatskoj nakon što je odabran među pet dobitničkih projekata u sklopu natječaja Odvažna kojim se podupire razvoj ženskog poduzetništva u Hrvatskoj, a pokrenula ga je IKEA u suradnji s Mastercardom te uz podršku Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i Zaklade Solidarna.

Foto: IKEA

IKEA Hrvatska je s društvenim poduzećem Fierce Women potpisala dobavljački ugovor, a sav prihod ostvaren od prodaje, IKEA će donirati za novo izdanje natječaja Odvažna. Budući da su karte do sada bile dostupne samo na engleskom jeziku, IKEA je financirala i izradu verzije na hrvatskom, koja će se ekskluzivno prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb.

Foto: IKEA

- U tvrtki IKEA ravnopravnost je ljudsko pravo i u skladu je s našim vrijednostima. Želimo doprinijeti stvaranju društva u kojem će žene i muškarci imati jednake prilike za zapošljavanje i napredovanje te biti podjednako zastupljeni na vodećim i drugim pozicijama. Jedan od načina kako to činimo u zajednici je natječaj ´Odvažna´ i veseli nas što su od sada „Strašne žene“, koje na zabavan i edukativan način potiču toleranciju i uključivost, dostupne u našoj robnoj kući - istaknuo je Hrvoje Dragušica, voditelj održivog razvoja u robnoj kući IKEA Zagreb.

Foto: IKEA

Ova društvena igra sastoji se od 60 karata s originalnim ilustracijama i biografijama žena koje su zadužile društvo, a oslikalo ih je osam hrvatskih umjetnica i ilustratorica - Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth i Nataša Rašović Bodiš - koje je okupila udruga K-zona iz Zagreba. Idejna začetnica igre je Gabrijela Ivanov, dok je za pravila igre, namijenjene svim generacijama, bio zadužen spisatelj i programer Želimir Periš. Među strašnim ženama su i tri iz Hrvatske, književnice Ivana Brlić-Mažuranić i Marija Jurić Zagorka te heroina Nada Dimić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije