Odličan rezultat

Ikea Hrvatska po prodaji namještaja treća je u Europi i osma u svijetu

ikea nove stvari
Promo
12.10.2018.
u 09:18

Robnu kuća Ikea Zagreb posjetilo je 1,8 milijuna kupaca, dok je u istom razdoblju internetska stranica Ikea.hr imala 13,8 milijuna posjeta

U četvrtoj godini poslovanja Ikea Hrvatska postigla je rekordne rezultate. Ostvaren je rast prometa od 14,9 posto, a promet internetske trgovine veći je gotovo 204 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ukupno ostvareni promet u Ikei Hrvatska za proteklu poslovnu godinu tako iznosi više od 680 milijuna kuna, odnosno gotovo 90 milijuna eura.

Foto: Promo

U usporedbi s ostalim zemljama u kojima poslujemo, Hrvatska je treća u Europi i osma u cijelome svijetu po rastu prodaje

-istaknuo je Stefan Vanoverbeke, direktor Ikee Hrvatska i glavni direktor Ikee Jugoistočna Europa.

Foto: Promo

Tijekom protekle poslovne godine prodano je gotovo 13 milijuna proizvoda, od čega je 61,6 posto činio namještaj, a 38,4 ukrasi i dodaci za dom. Robnu kuća Ikea Zagreb posjetilo je 1,8 milijuna kupaca, dok je u istom razdoblju internetska stranica Ikea.hr imala 13,8 milijuna posjeta. Putem internetske kupovine obavljeno je 43.397 narudžbi, od kojih je više od 40 % dostavljeno putem dostavnih centara u Rijeci i Splitu te Osijeku, koji je otvoren u lipnju 2018.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije