prepišite!

Sjajne ideje za opremanje stana male kvadrature koje možete sami provesti u djelo

shutterstock
01.02.2021.
u 07:00

Ravne linije, kombinacija pametnog planiranja uz komplementarne teksture i materijale, svaki će se manji prostor doimati većim

Mala kvadratura stana ne mora biti prepreka ukoliko u dizajn svog doma uklopite neki od savjeta koje preporuča decoholic.org

Multifunkcionalni predmeti

Prostori male kvadrature zahtijevaju planiranje kako najbolje maksimizirati funkcionalnost prostora, a to uključuje upotrebu namještaja i predmeta koji imaju nekoliko uporabnih mogućnosti.

Neki od njih mogu biti kauči koji se sklapaju u krevet, kuhinje koje su spremljene u ormare, ali i kreveti i ladice koje se mogu izvlačiti i uvlačiti.

1/11

Neprekidno čišćenje

Život u malom prostoru naučit će vas što vam je od svega što posjedujete zaista potrebno. Iz tog razloga redovno ćete se rješavati onoga što ne koristite, a što vam zauzima dragocjen prostor.

Nepotrebne predmete možete prodati, donirati ili pak baciti.

Više skladišnog prostora

Svaki dom ima one predmete koji se ne koriste svaki dan nego samo u određenim prilikama.

Takvi predmeti su sezonska odjeća, čizme za snijeg i različito pletivo, a u tu skupinu spadaju i vanjske dekoracije, vanjski namještaj te sezonska oprema. Ovakvi predmeti, izrazito su skupi te ih nije isplativo kupovati svake godine. Stoga je potrebno za takve predmete pronaći odgovarajuća mjesta za skladištenje

Mjesta za skladištenje možete ugraditi na zidove, ali i smjestiti ih ispod kreveta.

Foto: shutterstock

Izbjegavajte kupnju nepotrebnih predmeta

Prilikom svake kupnje namještaja za dom male kvadrature, pametno bi bilo dobro razmisliti o tome treba li vam to zaista. Recimo, sve i da radite od doma, kupnja velikog uredskog stola zauzet će vrijedan prostor te je u tom slučaju posao bolje obavljati na postojećoj podlozi kakav je recimo blagovaonski stol. 

Također, svakom kupnjom novog namještaja, nastojte se riješiti onog starog kako bi dobili na prostoru

1/9

Smanjite predmete

Predmeti kao što je recimo zamrzivač, ne moraju biti velikih dimenzija kada živite sami, stoga ako je moguće, predlažu, predmete kao što su zamrzivač, kauč, krevet i stol birajte u manjim dimenzijama.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Komentara 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:28 01.02.2021.

Zanima me što je "pjesnik" (autor teksta) htio reći ovom rečenicom: "Predmeti kao što je recimo zamrzivač, ne moraju biti velikih dimenzija kada živite sami, stoga ako je moguće, predlažu, predmete kao što su zamrzivač, kauč, krevet i stol."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije