Iris Androšević Pinjuh

Iako je cijeli svoj život u modi, posljednjih deset godina vrlo se aktivno posvetila uređenju interijera, i to radi vraški dobro

Igor Šoban/PIXSELL
08.05.2018.
u 06:08

Odlučila sam pokrenuti posao jer sam u godinama kada više nemam što čekati, a ovaj posao me stvarno ispunjava i dajem cijelu sebe u njega

Kada radite ono što volite, ništa vam nije teško, pa ni žonglirati s nekoliko projekata istodobno, brinuti se o obitelji i davati savjete prijateljima i poznanicima. Upravo tako, u petoj brzini, živi dizajnerica interijera Iris Androšević Pinjuh, a kako sve stiže, otkrila nam je na brzinskoj kavi jer – vrijeme je novac.


:: Kako je počela vaša priča s uređenjem interijera?

Priča je počela odrastanjem u vrlo lijepom stanu koji je uredila moja mama po svojemu istančanom ukusu. Još kao djevojku, uz modu, uvijek su me impresionirali i lijepi interijeri. Sjećam se da sam sa svojih putovanja po svijetu uvijek imala bezbroj inspirativnih interijera među svojim fotografijama. To imam i danas, estetika je moja ljubav i prema njoj se odnosim s velikom pažnjom. U međuvremenu sam opremila nekoliko svojih nekretnina zbog čestih selidbi između gradova, pa i država, te naposljetku, kada sam shvatila da moje prijateljice cijene moj savjet i mišljenje o tome, odlučila sam se i školovati. Završila sam interijere u školi Callegari u Zagrebu. Nakon školovanja počela sam svoju ljubav i unovčavati. Volim izreku “pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života...” Vrlo sam ponosna na svaki odrađeni projekt i svakim ostvarenjem entuzijazam mi sve više raste.

:: Imate i svoju tvrtku specijaliziranu za uređenje interijera, dosta hrabro s obzirom na poduzetničku klimu u nas. Kako ste se na to odlučili?

U godinama sam kad su odluke vrlo važne. Nemam što više čekati u životu i smatram da, ako ne probam, nikada neću ni uspjeti. Imam izuzetan „drive“ jer radim nešto što me zabavlja i osjećam da uz taj posao svakodnevno rastem. Neuspjeh uopće nije moja opcija, dok me god ljubav vodi. Vjerujem i da sam odabrala odličan posao za koji interes iz dana u dan raste. Ljudi polako ali sigurno shvaćaju da je puno skuplje njihovo izgubljeno vrijeme ili pogrešne investicije nego unajmiti dizajnera interijera koji će stručno i vješto urediti prostor koji im život znači.


:: Kakve projekte najviše volite?

Najviše volim raditi projekte čiji investitori u mene imaju povjerenja. Volim raditi zaista sve stilove interijera, moderni, tradicionalni, suvremeni, mediteranski, francuski, engleski , skandinavski...


:: Koji su najveći izazovi s kojima se susrećete u ovom poslu? Izazovi su svakodnevica ovog posla. Kada misliš da si ih sve nadvladao, pojavi se neki novi. Mene izazovi ne plaše, mislim da su i greške prirodne, važno je samo da ih ne prikrivamo, nego da ih u korijenu ispravimo. Možda je najveći izazov rad s ljudima, u ovom poslu treba biti imati jaku emocionalnu inteligenciju da bi uspio.

:: Koji su projekti koje ste do sada realizirali, na koje ste najponosniji i zašto?

Najponosnija sam na svoj posljednji životni prostor na Šalati gdje živim sa svojom velikom obitelji. To je stan koji sam kupila kao cura i imao je 60-ak kvadratnih metara. Kad sam zasnovala obitelj i kako se ona brojčano povećavala, tako sam uspjela i povećati svoj stan. Razbijanje zidova, stvaranje novih, dokupljivanje, legaliziranje... sve je to dovelo do stana koji sada ima nešto više od 100 m2 u kojem zaista uživamo. Često mijenjam raspored, što je mojoj djeci jako zabavno i već su i njihovi prijatelji počeli u tome uživati.

 

:: S obzirom na to da ste i majka trojice sinova, kako stižete sve?

Meni su moja djeca velika radost, bila sam im zaista potpuno podređena prvih osam godina. Mogu reći da su me se kao majke zaista nauživali. Sad kad i oni imaju svoje obaveze i idu u školu vrlo im je prirodno da i mama nešto radi. Dan mi je kratak za sve obaveze, ali često ukradem i malo noćnih sati za rad na koji moram biti koncentrirana. Uostalom, biti majka najveći je multitasking i kroz to iskustvo dodatno sam izvještila svoje supermoći!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije