Umijeće življenja

Hrvatsku je zahvatila lagomanija, švedski lifestyle trend, koji mijenja život

interijer
Dom i vrt
02.03.2019.
u 07:00

Umjerenost je ključ ovog koncepta koji se treba uzeti u obzir prilikom uređenja doma, konzumacije hrane i pića, potrošnje, ali i govori o međuljudskim odnosima.

Lagom je švedski koncept koji znači "ni previše, ni premalo" i stavlja naglasak na umjerenost i održivost te potiče svoje zaljubljenike da pronađu ravnotežu u svojim životima.

Umjerenost je ključ ovog koncepta koji se treba uzeti u obzir prilikom uređenja doma, konzumacije hrane i pića, potrošnje, ali i govori o međuljudskim odnosima. Prema pravilima lagom koncepta, treba težiti ka minimalizmu koji je poput skandinavskog dizajna funkcionalan i jednostavan te lišen svih suvišnih detalja.

Zahvaljujući fiki, skandinavskom načinu ispijanja kave, Švedska nam nikada nije bliža i to nakon što je u izdanju nakladnika Mozaika knjiga objavljena knjiga Lagom autorice Linnee Dunne.

Na predstavljanju u Hoću knjigu Megastoreu o švedskom umijeću uravnotežena života govorili su veleposlanica Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Diana Helen Madunic, pročelnica katedre za Skandinavistiku Filozoskog fakulteta Goranka Antunović i poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Komentara 1

DO
doktorica
07:57 03.03.2019.

samo što mi nismo Šveđani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije