Salone del Mobile

Hrvatski dizajn opet je bio magnet za brojne posjetitelje

prostoria milano
Foto: Promo fotografija
18.04.2016.
u 08:30

Na prestižnom milanskom sajmu namještaja imali smo dva domaća predstavnika, Prostoriju i Grupu

Najveće i najpoželjnije okupljalište proizvođača namještaja, milanski Salone del Mobile, jučer je zatvorio vrata svoga 55. izdanja koje je brojkama bilo impresivnije od svih dosadašnjih.

Prvi podaci sugeriraju o preko 310.000 posjetitelja iz 165 zemalja, preko 5000 predstavnika medija i više od 1300 izlagača. Salone del Mobile puno je više od sajma namještaja, mjesto je to na kojem, osim sklapanja poslova, živi i društvena, kulturna i umjetnička dimenzija. Među stotinama tisuća sudionika ovog prestižnog sajma imali smo domaće predstavnike, Prostoriju i Ancona grupu.

Foto: Promo fotografija
Stolac Rhomb dizajnera Simona Morasija Piperčića

Tvrtka Prostoria i drugu godinu za redom koristila je motiv atraktivnih drvenih kućica na svom izložbenom prostoru. Na sajmu su predstavili stolac Rhomb, čiji dizajn potpisuje Simon Morasi Piperčić. Radi se o širokom, udobnom i čvrstom stolcu s rukonaslonima izvedenom kombinacijom najsuvremenijih drvnih tehnologija i ručnog rada. Dostupna je u nekoliko boja, sa sjedećim jastukom i bez njega, a kupci su Rhomb već okarakterizirali kao stolac koji će prostoru dati sofisticiranu notu.

Osim Rhomba, u Milanu su izloženi i drugi primjerci vrhunskog Prostorijinog dizajna, garniture na razvlačenje Revolve, Up-lift i Pil-low koji su i dalje veliki mamac za posjetitelje. Modularne sofe Match i Cloud ovaj su put prikazane u kožnom izdanju, a garniture za sjedenje Convert i Combine prikazane su u odvojenim segmentima koji se međusobno nadopunjuju.

>>Protiv stilske monotonije: razigrane komode s efektom akvarija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije