Gastro scena

Hanami - novo odlično mjesto za ljubitelje japanske kuhinje

Karla Jurić
21.12.2018.
u 11:27

U sklopu restorana Baltazar chef Motohiko Mochizuki i vlasnici Baltazara, obitelj Čimbur, zajedničkim snagama otvorili su restoran koji donosi neke sasvim nove ideje i okuse za zagrebačku publiku

Odlične vijesti za restorantsku scenu metropole stižu iz novootvorenog Hanamija, koji je unio dugopriželjkivane novosti u dosadašnju gastro ponudu. U sklopu restorana Baltazar chef Motohiko Mochizuki i vlasnici Baltazara, obitelj Čimbur, zajedničkim snagama otvorili su restoran koji donosi neke sasvim nove ideje i okuse za zagrebačku publiku.

Foto: Karla Jurić

Chef Motohiko dobro je poznato ime među ljubiteljima ukusne hrane – svoju reputaciju brusio je kao glavni chef Takenoka, da bi nakon 15 godina odlučio slijediti svoj san o otvaranju vlastitog restorana.

Foto: Karla Jurić

- Pod motom „okusi se ne rađaju, nego stvaraju“ stvorili smo mjesto koje nudi čitavu paletu okusa. Koncept restorana je zamišljen tako da svakog tjedna, od ponedjeljka do subote, radimo menu za ručak koji se sastoji od ramena, gyoza, sushija i sashimija, dok navečer nudimo raznovrsna jela, naravno uz sushi! Svakodnevno ćemo pripremati najsvježije namjernice, a od ovog proljeća u našem vrtu u Ivanić gradu sadit ćemo domaće povrće koje ćemo koristiti u kuhinji. Planovi za budućnost su nam i otvorenje Hanami sushi bara s dostavom – najavio je Igor Čimbur.

Foto: Karla Jurić

Kuhinja Nikkei svoje početke vuče iz Južne Amerike, kada su japanski emigranti svoja tradicionalna jela počeli postepeno miješati i pripremati s dostupnim, njima do tada nepoznatim namirnicama, koristeći pritom nove metode kuhanja. Isti pristup preuzeo je chef Motohiko, koji će u svoja jela uvesti autohtone hrvatske namirnice i dati im novo ruho i još privlačniji okus. Ono što svakako valja naglasiti, cijene su ljubiteljima ovakve kuhinje i te kako prihvatljive.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije