SJAJNO RJEŠENJE

Gradski dom iz snova: Dvoetažni stan sa staklenim podom

stan Stockholm
Foto: Tradition/freshome
1/15
16.03.2015.
u 13:00

Stan ima površinu od 380 m2 i uglavnom je uređen bijelim komadima namještaja, kako i priliči skandinavskom interijeru

Najljepši interijeri i dalje nam se serviraju iz zemlje koja ih je brendirala kao svoj zaštitni znak. Ovaj elegantni stan, u kojemu se svjetlost reflektira i prožima svaku sobu, nalazi se u pitoresknoj ulici Norrbackagatan u Švedskoj.

S površinom od 380 m2, proteže se na dvije etaže i predstavlja primjer modernog skandinavskog uređenja interijera. Bijeli zidovi i pokućstvo osnovno je što dominira prostorom, a "začinjeni" su crvenkasto-smeđim podnim oblozima i metaliziranim, sivim kuhinjskim elementima.

Foto: Tradition/freshome

Na donjoj etaži nalazi se kuhinja, dnevni boravak, blagovaonica, jedna spavaća soba i radni prostor, dok je na katu još jedna spavaća soba i malo predsoblje.

Foto: Tradition/freshome

Upravo gore nalazi se najzanimljivije rješenje u stanu. Naime, točno iznad hodnika kod ulaza u stan, nalazi se stakleni pod koji je efektno i jedinstveno rješenje koje plijeni poglede, ali istovremeno daje prostoru dodatnu dubinu i visinu.

Foto: Tradition/freshome

Unutarnje stubište je "floating" tipa i vodi u prema spavaćoj sobi koja je, kao i njeno predsoblje, uređena u "lounge" stilu. Radi se o prostoru V oblika omeđenom staklom i prepunom prirodnog svjetla.

Foto: Tradition/freshome

U cijelom su interijeru kombinirani brojni detalji, i oni vintage, kupljeni na buvljaku, ali i oni s modernijim potpisom. Kamin je, kao i svakom skandinavskom domu, obavezan, kao i puno prirodnih materijala, no ima tu i kristala, inoksa...

Foto: Tradition/freshome

>>Originalan loft: arhitekti usred tlocrta smjestili sobu "u kutiji"

Komentara 1

DU
Deleted user
00:31 17.03.2015.

eh, da se autor članka sjetio napomenuti da nije stvar samo u eleganciji, nego u rješavanju bitnog problema prizemlja - osvijetljenosti. zanimljivo je kako su dizajneri na podlogu bijele boje hrabro nabacili svu silu kontrasnih detalja da razbiju monotoniju, nijeije im niti na kraj pameti furati "minimalizam" u kombinaciji s ledenom bijelom, dapače idu na to da "razbiju" hladnoću. kako bilo, usrdno se nadam da neki naš genij neće ovu koncepciju copy-pastati na neku vilu uz more na hvaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije