raskošna kuća

Genijalna istarska vila sjajan je spoj modernog i tradicionalnog, donosi najbolje od oba svijeta

Foto: Rajan Milošević/Level52’
1/9
01.03.2023.
u 06:00

Interijer i eksterijer kuće savršeno se i prirodno stapaju jedan s drugim poštujući tradiciju kraja u kojem se nalaze a da pritom i dalje izgledaju suvremeno.

Predivna kuća na osami, na brdašcu visokom 320 m, u potpunoj izolaciji, a opet samo kilometar od slikovitoga gradića koji nudi sve što čovjeku na odmoru može zatrebati. Predivan pogled na Kvarner i Učku, prava mediteranska okućnica i jednako autentičan, opuštajući interijer. Zvuči idilično, a zaista tako i jest.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Mladi istarski par, Sandra Dundara i Tin Brajković, potpisuju uređenje interijera i eksterijera svoje vikendice u selu Gondolićima, 15-ak minuta šetnje udaljenim od centra staroga grada Labina.

1/14

Mjesto je to na kojem provode godišnji odmor, ali i koje se bez problema dobar dio godine iznajmljuje onima koji žele uživati u svim posebnostima koje taj lokalitet nudi. Prostrani interijer proteže se na 223 četvorna metra, na dva kata.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

U prizemlju se nalaze hodnik sa zatvorenom garderobom, dvije spavaće sobe s kupaonicama, dnevni boravak površine 50 kvadrata, blagovaonica, kuhinja i tehnička prostorija s perilicom rublja. Iz prizemlja se izravno izlazi na, također 50 kvadrata veliku, natkrivenu terasu na kojoj dominira veliki stol od masivnog drveta idealan za ljetna večernja druženja. Još jedna natkrivena terasa nalazi se na katu te joj se pristupa iz obje spavaće sobe, koje imaju i vlastite kupaonice.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Interijer i eksterijer kuće savršeno se i prirodno stapaju jedan s drugim poštujući tradiciju kraja u kojem se nalaze a da pritom i dalje izgledaju suvremeno.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

- Htjeli smo dobiti moderan interijer svijetlih boja, uz maksimalno korištenje prirodnih materijala kao što su drvo i kamen. Shodno tome, odlučili smo se za bijele drvene prozore i plave drvene škure, kakve su tipične za ovaj kraj. U dnevnom boravku su kamin od masivnog kamena te drvene grede na stropu, ali uz moderan i nenapadan namještaj ravnih linija – ističu vlasnici.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Namještaj je, dodaju, većinom kupljen u trgovinama poput Ikee, osim kuhinje i vanjskog namještaja koji su rađeni po mjeri, te ljetne kuhinje i kamina u dnevnom boravku koji su izrađeni ručno od masivnog kamena.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Kompletan proces gradnje i uređenja trajao je samo osam mjeseci, a cijeli je objekt niskoenergetski, u razredu A. Među pametnim rješenjima su toplinska pumpa, podno grijanje, ventilokonvektori... Stolarija je potpuno drvena, a fasada je dijelom klasična a dijelom kameni zid koji savršeno pristaje uz divnu okućnicu bogatu autohtonim raslinjem koje skriva tu oazu od neželjenih pogleda i čini neprocjenjivu mediteransku scenu za oko. Cijelu priču zaokružuje osvijetljeni bazen koji navečer čini senzacionalnu kulisu.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije