Ljubičasto-bijeli spoj

FOTO Zavirite u predivan stan dizajnerice Ivane

FOTO Zavirite u predivan stan dizajnerice Ivane
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
24.04.2013.
u 23:03

Želja dizajnerice i vlasnika bila je stvoriti dom neopterećen namještajem i kvalitetno iskoristiti prostor, a uz male trikove u prostor je ušlo više svjetla

Kad su odlučili urediti svoj karlovački dom, investitori su pred dizajnericu interijera Ivanu Banay postavili nekoliko projektnih zadataka. Uz temeljitu rekonstrukciju svih instalacija, podova, stolarije, zidova i stvaranje ugodnog prostora po modernim uzusima stanovanja, cilj je bio dobiti i treću spavaću sobu. Da bi se dobio taj prostor iskorišten je i dio balkona.

Bijela za svjetlo

Najveća intervencija bila je između dnevnog boravka i kuhinje, a zahtjevan posao bilo je izravnjavanje i niveliranje podova. Kad je to obavljano postavljen je hrastov seljački pod bijelo uljeni. Bijela je i inače dominatna u prostoru, jer se s njom, ali i staklenim i pjeskarenim ciglama željelo u stan dovesti što više svjetla. Da bi se vizualno prostor još povećao, a dobilo se i na prostranosti, između dnevnog boravka i hodnika postavljena su klizna vrata koja su uglavnom otvorena. Klasični ulazni hodnik i dio kupaonice osvježen je pastalnom zelenom bojom.

- Stan se doima većim nego što je u stvarnosti, to je čest komentar ljudi koji dođu u njega. U izboru materijala i konstruktivnih rješenja imala sam punu slobodu, a kad je došlo namještanje stana, zajednički smo birali komade namještaja. Želja nam je bila da odabrani namještaj ne opterećuje prostor - kazuje Ivana Banay, dodajući kako je posebnu pažnju posvetila rasvjeti, igrajući se postavljanjem moderne, centralne i ugradbene rasvjete.

Kuhinjski elementi postavljeni su u punoj visini. Tako se dobilo puno prostora za posuđe i ostale kuhinjske potrepštine. Sve je rađeno prema nacrtima dizajnerice

- Postavljanjem rasvjete na više pozicija mogu se postići različita atmosfera, ovisno o potrebi korisnika - naglasila je Ivana Banay, dizajnerica obiteljske tvrtke Centrogradnja.

Maslina na zidu

U stanu od 75 četvornih metara pomno je isplaniran prostor, a dobar primjer za to su visoki kuhinjski elementi ili police u kupaonici.Sve je to rađeno kod karlovačkih majstora-stolara, a prema nacrtima same dizajnerice.

U klasičnom ulaznom hodniku uski je ormarić za cipele, vješalica i ugodna klupica. Ogledala na zidu vizualno povećavaju prostor

Zanimljivost interijera ogleda se i na zidovima - dio zida u dnevnom boravku obložen je bijelom dekorativnom opekom, a na bočna stranica šanka stilizirana je slika stare masline.

Autorica te aplikacije na šanku je Karlovčanka Marija Dujmović. Slika masline visi i na zidu u hodniku.

NE PROPUSTITE: FOTO Zavirite u zagrebački stan slikarice Nikoline Ivezić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije