Život uz more

FOTO Zavirite u luksuzni djevojački stan bivše manekenke

FOTO Zavirite u luksuzni djevojački stan bivše manekenke
Foto: Dom i vrt
1/9
11.01.2013.
u 00:21

Stan u luksuznoj vili nedaleko od hotela Le Meridien uređen je atraktivnim dizajnerskim komadima, ali i s puno osobnih sitnica svoje mlade vlasnice.

Razmišljajući o svom novom domu i sigurnoj luci nakon godina lutanja svijetom, Blanka Vukasović, bivša manekenka i fotomodel, odlučila se za stan u modernoj vili u Podstrani u suburbanom dijelu Splita. Vila je smještena na čarobnoj lokaciji, na padini uz more, okružena mirisnom mediteranskom vegetacijom. Pogled iz stana na prvom katu završava u borovoj šumi, a daleko na horizontu nazire se Brač. Stan u takvoj ljepotici trebalo je osmisliti i funkcionalno i estetski pa je vlasnica taj složeni posao povjerila arhitektici Deani Matić.


– Bio je to izazov za koji se valja potruditi. Stan je u “pametnoj kući”, građen i opremljen najkvalitetnijim materijalima i najsuvremenijom opremom, a željela sam da na toj razini bude i interijer – otkriva arhitektica Deana Matić. Osluškujući vlasničine želje i stil života, prostor je uređivala nastojeći ga senzibilno organizirati i oplemeniti i pritom mu dati nježnost i toplinu.

Na komodi od drva i lacobela sa srebrnim ladicama postavljene su drage sitnice iz obiteljskog nasljeđa

– Sukladno toj ideji nastao je uspješan spoj suvremene tehnologije i dizajnerskih rješenja – ističe Deana Matić.

Stan od 50-ak četvornih metara podijeljen je u 3 tematska dijela – ulazni dio s garderobom, dnevni boravak s otvorenom kuhinjom i blagovaonicom te spavaći dio. Ulaznim prostorom dominiraju bijele otvorene police i zanimljivi detalji iz obiteljskog nasljeđa, a dnevnim boravkom pješčanosiva sofa s ljubičastim jastucima. Kuhinja je diskretno odijeljena šankom.
I dva barska stolca, jedan izveden u ljubičastoj tkanini, drugi u transparentnom polikarbonatu.

U igru crnih, sivih i bijelih sekvencija te srebrnih i ljubičastih tonova dnevnog boravka uključena je i posebna rasvjeta.

Alesijev je sat koji su 1965. dizajnirala braća Castiglioni

Prostor osvjetljava nekoliko stolnih i samostojećih lampi te ugradbena rasvjetna greda s kristalnim elementima.

Iz dnevnog boravka izlazi se na prekrasnu terasu s kaminom u sjeni maslina i borova.

Kuhinja je tonski kontrastna – zidne obloge u boji antracita i bijeli kuhinjski elementi. Tu su svoje mjesto našla i zanimljiva kuhinjska pomagala s potpisom Alessija i Guzzinija. Na podu cijelog stana kvalitetni je orahov parket većeg formata, lakiran mat lakom.

Spavaća je soba klasično uređena, kreativno namještena kombinacijom bijelog, srebrnog i zlatnog. Dominira bijeli krevet u koži s kockasto proštepanim podignutim uzglavljem i noćni ormarići sa zlatnim listićima. Tu je i elegantna Flosova stolna lampa Teca Mini Victoria Grandeur i dvije skulpture od alabastera – Kupačica i Afrodita iz obiteljskog nasljeđa. Vlasnica je velika zaljubljenica u likovnu umjetnost i ima zanimljiv izbor slika. Njezina su dva omiljena autora Goran Radić i Moseting, čiji potpis nose vlasničini portreti u spavaćoj sobi.

Vlasnica stana Blanka Vukasović dugo vremena bavila se manekenstvom

Interakcija interijera i eksterijera osigurana je velikim kliznim panelima. Da bi se osigurala i diskrecija prostora, stakla su zasjenjena dekorativnim zavjesama. Na ostalim prozorima postavljene su paket-zavjese.

Arhitektica je u prostor unijela i zanimljive sagove.

Vuneni sagovi, čupavci i sag od boškarina imaju zadatak naglasiti toplinu i domaćinsku atmosferu cijelog prostora.

Kroz cijeli prostor proveden je i audiosustav, alarm te videonadzor. Sve je povezano kućnom mrežom i centralnim upravljanjem. I sve to za ugodno i opušteno življenje u elegantnoj ljepotici uz more.

NE PROPUSTITE: FOTO U ovaj dom morate se zaljubiti! Uredili ga u bojama duge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije