za one koji vole papati

Foto: Svijet za stolom - posuđe inspirirano različitim kulturama

svijet za stolom
Foto: Promo fotografije
1/10
19.01.2015.
u 16:00

Dizajneri okupljeni oko talijanskog istraživačkog studija Fabrica predstavili su svoju kolekciju posuđa nadahnutu različitim kuhinjama svijeta

Dizajneri su istraživali prehrambene navike u različitim kulturama pa su inspirirani njima dizajnirali posuđe, pribor za jelo i različite ukrasne predmete koje se često nađu na stolu.

Nadahnuće su pronašli u japanskoj, indijskoj, engleskoj, finskoj, škotskoj egipatskoj, marokanskoj, francuskoj i, naravno, talijanskoj kuhinji.

Foto: Promo fotografije

- Volimo se miješati svoje različite kulture i pozadine za stvaranje naših projektata, to je čista manifestacija svakodnevnog kreativnog rada i izvor osobnog rasta i obogaćivanje naših građana - komentirao je Sam Baron, kreativni direktor odjela dizajna u Fabrica.

Foto: Promo fotografije

Kolekcija je napravljena od keremike, drva, metala, stakla i tkanine i svaki komad ima simbol koji označava zemlju inspiracije. Tako kruna simbolizira Englesku, jedan je ideogram za Daleki istok, renesansa sugerira talijansku tradiciju.

Foto: Promo fotografije

Kolekcija će biti predstavljena na Maison & Objet koji se od 23. do 27. održava u Parizu, a dizajnerici posebno ističu kako je sve, bez obzira na globalne utjecaje, sve osmišljeno i proizvedeno u Italiji

>>Dizajnerski bestseler: Nove generacije tegli za cvijeće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije