Udoban i funkcionalan

FOTO Pogledajte kako je arhitektica uredila stan u Zagrebu

FOTO Pogledajte kako je arhitektica uredila stan u Zagrebu
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/4
20.06.2013.
u 00:10

Interijer stana je kombinacija modernih interijerskih rješenja i klasičnog namještaja

Arhitektici Gordani Đerini uređenje interijera u novozagrebačkom naselju Središće bio je izazov zbog nekoliko razloga: zanimljivo je bilo uređivati interijer u novogradnji, efektno i bezbolno spojiti odabrani stilski namještaj s modernim stilom ostalog dijela stana te “izmisliti” radnu sobu i garderobu.

Oko velikog masivnog stola postavljene su kožnate fotelje

– Osnovna ideja bila je zadržati dvije zasebne cjeline stana: manju, koja se sastoji od dvije sobe, manjeg hodnika i kupaonice, i veću, u kojoj je kuhinja i dnevni boravak, kupaonica i roditeljska spavaća soba – kaže Gordana Đerina ističući kako su izmjene prema originalnom projektu napravljene u gostinjskoj sobi, koja je smanjena na funkcionalnu veličinu te je preostali dio prostora pretvorila u veliku detaljno organiziranu garderobu. Zatvaranjem vrata prema dječjoj sobi i otvaranjem novih izravno iz hodnika dobivena je potpuno samostalna cjelina koja je namijenjena vlasnikovoj kćeri.

Tapete kao iznenađenje

Duša tog velikog stana koji se prodaje preko agencije Opereta je dnevni boravak. Za njega odabrana je velika sjedaća smeđa garnitura te bijela niska polica, postavljena između dvaju prozora, napravljena od knaufa i stakla s postavljenom unutarnjom indirektnom rasvjetom.

Na zid između gornji i donjih kuhinjskih elemenata postavljena je tapeta zaštićena prozirnim staklom. Rustikalnom kuhinjom dominira velika napa

U opreci prema modernom dnevnom boravku kuhinja ima rustikalni štih, njome dominira velika napa. Zid između kuhinjskih gornjih i donjih elemenata obložen je tapetama smeđe zlatne nijanse, a preko njih postavljeno je prozirno staklo. Iste tapete iznenađenje su u interijeru i u ostalim dijelovima stana.

– U kombinaciji sa spuštenim stropom i modernom zvjezdanom rasvjetom te stilskim lusterom u kuhinji zaista smo postigli traženi rezultat – toplinu i ekstravaganciju – kazala je Gordana Đerina.

I ulazni hodnik najavljuje stilski miks u interijeru

Sličnom igrom stilova odiše i blagovaonica – oko velikog masivnog drvenog stola nema klasičnih stolaca nego kožnate fotelje i polufotelje.

Veliki ulazni hodnik opremljen je ormarom s kliznim vratima s bronca ogledalom te posebno dizajniranom i napravljenom klupom i stilskim elementom s puno ladica.

Veliki prozori

Zahvaljujući garderobi u spavaćoj sobi nema očekivanih ugradbenih ormara. Prostorom dominira veliki bračni krevet. Omaž prošlosti tek je “starinski ormar” i sekreter. U kombinaciji zlatnih tapeta na zidu cijela soba odiše toplinom. U dječjoj sobi ostavljeno je i dovoljno prostora za igru. Stan je okrenut prema sjeveru i zapadu, a velike staklene plohe osiguravaju puno dnevnog svjetla. Kako bi se osigurala intimnost, prozori su prekriveni laganim prozirnim neopterećujućim zavjesama.

U stanu nema klasičnih sagova, a na podu je hrastov parket.

NE PROPUSTITE: Pogledajte šarmantan zagrebački dom s daškom Skandinavije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije