Kad bira muškarac

FOTO Ovo nije tipičan muški stan. Zavirite u dom Zorana Bešlića

FOTO Ovo nije tipičan muški stan. Zavirite u dom Zorana Bešlića
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/12
21.01.2013.
u 00:05

Ovim zagrebačkim stanom dominira bijela boja i velika kožna kutna garnitura

Kako zamišljate tipičan muški stan? Sigurno ne poput ovog koji smo posjetili u zagrebačkom Podsusedu. Besprijekorno čist i uredan bez suvišnih detalja i nepotrebnih predmeta, ovaj dom od 65 kvadrata ima apsolutno sve što je potrebno za ugodno življenje. Sve je počelo prije nekoliko godina kada su Mirjana i Dragutin Bešlić odlučili pomoći sinu Zoranu da se osamostali te su uložili novac u prenamjenu potkrovlja.

Mirjana i Dragutin Bešlić pomogli su sinu Zoranu da se osamostali te mu ustupili potkrovlje koje je potpuno sam uredio.

Zatvaranjem balkona, rušenjem nepotrebnih zidova i proširivanjem prostora dobiven je praktičan stan s galerijom na kojoj se nalazi spavaća soba i kupaonica s velikom kutnom kadom. Do tog intimnog i pomno uređenog prostora vode spiralne stepenice koje je Zoran sam postavio, a koje kreću iz glavne prostorije u stanu – kuhinje i dnevnog boravka, koji je odijeljen modernim kuhinjskim šankom. U donji dio stana smjestila se još jedna malena spavaća soba te kupaonica s tuš-kabinom.

Na ulazu pažnju plijeni raskošan luster od murano stakla te renovirane stolice stare više od 50 godina

Od izuzetne važnosti u ovom domu bilo je dobiti što više otvorenog prostora, a cijelim prostorom dominira bijela boja bilo da se radi o namještaju, detaljima ili vazama za cvijeće i zidovima. Tako su i stvari poput sredstava za čišćenje, vješalica za kapute te perilica dobro sakriveni u nišama zatvorenim praktičnim vratima koje je vlasnik sam napravio. No, svaki dio stana nosi vlasnikov pečat koji je, iako po struci strojarski tehničar, kreativan i uživa u stvaranju vlastitog namještaja poput ormarića i ladica ili pak u renoviranju.

Tako je došlo i do renoviranja bakinih stolica starih i više od pedeset godina koje su postavljene oko stola koji je vlasnik isto tako sam napravio. Iznad okruglog stola pozornost plijeni velik i raskošan luster od murano-stakla.

Na taj skupocjeni detalj malo bi tko imao hrabrosti odlučiti se, ali već s ulaza u stan prvo upada u oči. Malena komoda prebojena je u bijelu boju te je svoje mjesto pronašla u dnevnom boravku u kojem dominira bijela kožnata kutna garnitura rađena po mjeri na razvlačenje.

Stalak za televizor još je jedno malo vlasnikovo remek-djelo koje je potpuno sam napravio

Kada je kuhinja u pitanju, osim što je moderna i visokog sjaja, svidjela bi se svakoj domaćici jer sadrži sve kuhinjske aparate potrebne za brzu i praktičnu pripremu hrane.

Praktično rješenje; 
perilica i vješalice u niši

Posebno se ističe veliki hladnjak koji je sive boje kao i pećnica te perilica suđa. Kuhinja je rađena po mjeri i zamislima vlasnika koji je i tu intervenirao te je sam sazidao šank, napravio rasvjetu i odabrao radnu ploču.

Velika kupaonica u koju se ulazi iz spavaće sobe prava je wellness-oaza

Ništa manje zanimljiva nije ni spavaća soba.

Vrlo jednostavna s niskim krevetom i ugradbenim ormarima te u svijetlim bojama, ali za razliku od ostatka stana, s detaljima zelene boje.

Velika klizna vrata ujedno su i pregrada između kupaonice i spavaće sobe, a kako bi se dobio dojam većeg prostora, svi zidovi obojeni su u bijelu boju. Veći dio popločen je kamenom u svijetlosivoj boji, dok je u spavaonicama postavljen svijetli laminat.

Za razliku od ostatka stana, u glavnoj spavaćoj sobi bjelina je razbijena zelenim detaljima

U ovaj ugodan muški dom uloženo je puno truda vlasnika što se i vidi iz većine namještaja i detalja koje je sam napravio kako bi stvorio svoju savršenu oazu mira. Jer od kupnje skupocjenog i salonskog namještaja bitnije je odabrati ili napraviti onaj koji odaje stil vlasnika i stvara pravi ugođaj topline i dobrodošlice.

NE PROPUSTITE: FOTO Ovo su najljepši hrvatski dnevni boravci

FOTO Zavirite u luksuzni djevojački stan bivše manekenke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije